Turul Spaniei

Fiesta la Madrid. Contador a castigat Turul Spaniei

La mai bine de o luna dupa ce a ispasit suspendarea pentru dopaj cu clenbuterol, rutierul spaniol Alberto Contador a triumfat în Turul Spaniei.

Pentru rutierul în vârsta de 29 de ani originar din Pinto este a cincea victorie oficiala într-un Mare Tur.

Contador a mai câstigat Turul Frantei din 2007 si 2009, Turul Italiei în 2008, an în care a triumfat si în Turul Spaniei.

În ianuarie 2012 Contador a fost suspendat doi ani pentru dopaj în Turul Frantei din 2010, suspendarea calculându-se din momentul depistarii pozitive. Efectiv Contador a fost suspendat din ciclism timp de sase luni, revenind la începutul lunii august în Turul Eneco.

Intrat ca principal favorit la câstigarea Turului Spaniei, liderul echipei Saxo Bank a întâmpinat o rezistenta acerba din partea conationalului sau Joaquin Rodriguez.

Dupa ce nu a reusit sa-l distanteze pe acesta în marile catarari, Contador a dat un atac surpriza în etapa cu final la Fuente De, când a facut practic diferenta în perspectiva victoriei finale.

Contador a terminat cursa cu un avans de 1 minut si 16 secunde în fata lui Alejandro Valverde. Podium a fost completat de Rodriguez la 1 minut si 37 de secunde.

Al doilea în 2011 când pierdea la mare lupta în fata spaniolului Juan Jose Cobo Acebo, britanicul Christopher Froome s-a clasat de aceasta data pe locul patru la peste 10 minute.

Ultima etapa i-a revenit la sprint germanului John Degenkolb, rutier care a adunat nu mai putin de cinci victorii de mansa în aceasta spectaculoasa editie a Turului Spaniei.



Fiesta la Madrid. Contador a castigat Turul Spaniei