Turul Spaniei

Batalie de zile mari in Vuelta. Froome l-a intrecut pe Cobo la Pena Cabarga

Britanicul Cristopher Froome (Sky) si spaniolul Juan Jose Cobo Acebo (Geox) au oferit, miercuri dupa-amiaza, unul dintre cele mai frumoase dueluri din ciclismul mondial al ultimilor ani la finalul etapei a 17-a (Faustino V-Pena Cabarga, 211 km).
Despartiti inaintea etapei a 17-a de doar 22 de secunde, cei doi rutieri au dat recital pe catararea finala de la Pena Cabarga, unde soseaua a avut o inclinare maxima de pana la 19 la suta.

Cei doi au mers roata la roata pana in ultimul kilometru, cand Froome, un britanic nascut la Nairobi (Kenya) si scolit in Africa de Sud, a atacat furibund acompaniat de strigatele multimii aflate in delir pe marginea drumului.

Cobo, originar chiar din Cantabria, a avut un moment de cumpana, insa treptat a recuperat metru cu metru si l-a ajuns pe Froome cand mai era 200 metri pana la linia de sosire.

Purtatorul tricoului rosu chiar l-a depasit pe Froome si se parea ca va bifa a doua victorie in acest Tur al Spaniei dupa reusita de poveste trecuta in cont pe Angliru.

Nu a fost insa cazul pentru ca Froome a revenit asupra ibericului si, cu ultimele forte, a trecut linia de sosire primul cu un avans de o secunda.

La aceasta s-au adaugat alte opt de bonificatie, astfel ca inaintea ultimelor patru etapei ale Turului Spaniei diferenta dintre Cobo si Froome este de doar 13 secunde in favoarea ibericului.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Batalie de zile mari in Vuelta. Froome l-a intrecut pe Cobo la Pena Cabarga