Box

Un fost campion mondial la box se implica in criza din Crimeea

Daca Vitaly Klitschko a renuntat la carierea de de pugilist profesionist pentru a deveni actor pe scena tulburarilor sociale din Maidanul ucrainean incercand sa-si faca un nume in politica din tara natala, un alt reprezentant al nobilei arte apare in prim plan pe fondul intensificarii tensiunilor dintre Ucraina si Rusia.

 

Nikolay Valuev s-a deplasat, joi, in orasul ucrainean Sevastopol pentru a fi alaturi de ceilalti rezidenti rusi din Regiunea Autonoma Crimeea.

Valuev si-a exprimat pe contul sau de Twitter atasamentul pentru conationalii sai din Crimeea: "Am sosit la Sevastopol pentru a-mi oferi sprijinul rezidentilor din Crimeea. Prieteni, Rusia este cu voi".

In varsta de 40 ani, Valuev are 53 de meciuri in boxul profesionist, dintre care a castigat 50, iar in 34 de cazuri s-a impus inainte de limita. Valuev a detinut in doua randuri centura mondiala a greilor in versiunea WBA.

Alaturi de Valuev au mai sosit la Sevastopol fosta patinatoare rusa Irina Rodnina si Valentina Tereshkova, prima femeie care a calatorit in spatiul cosmic.

Dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a fost indepartat de la putere de populatia pro-europeana revoltata in Piata Independentei din Kiev, intreaga atentie s-a mutat asupra Peninsulei Crimeea unde populatia majoritara este constituita din etnici rusi.

De asemenea, la Sevastopol se afla ancorata mare parte din flota de razboi a Federatiei Ruse, iar Kremlinul nu este dispus sa cedeze un centimetru in razboiul diplomatic cu Ucraina si puterile occidentale.



Un fost campion mondial la box se implica in criza din Crimeea