Box

Un fost campion mondial la box se implica in criza din Crimeea

Daca Vitaly Klitschko a renuntat la carierea de de pugilist profesionist pentru a deveni actor pe scena tulburarilor sociale din Maidanul ucrainean incercand sa-si faca un nume in politica din tara natala, un alt reprezentant al nobilei arte apare in prim plan pe fondul intensificarii tensiunilor dintre Ucraina si Rusia.

 

Nikolay Valuev s-a deplasat, joi, in orasul ucrainean Sevastopol pentru a fi alaturi de ceilalti rezidenti rusi din Regiunea Autonoma Crimeea.

Valuev si-a exprimat pe contul sau de Twitter atasamentul pentru conationalii sai din Crimeea: "Am sosit la Sevastopol pentru a-mi oferi sprijinul rezidentilor din Crimeea. Prieteni, Rusia este cu voi".

In varsta de 40 ani, Valuev are 53 de meciuri in boxul profesionist, dintre care a castigat 50, iar in 34 de cazuri s-a impus inainte de limita. Valuev a detinut in doua randuri centura mondiala a greilor in versiunea WBA.

Alaturi de Valuev au mai sosit la Sevastopol fosta patinatoare rusa Irina Rodnina si Valentina Tereshkova, prima femeie care a calatorit in spatiul cosmic.

Dupa ce presedintele Viktor Ianukovici a fost indepartat de la putere de populatia pro-europeana revoltata in Piata Independentei din Kiev, intreaga atentie s-a mutat asupra Peninsulei Crimeea unde populatia majoritara este constituita din etnici rusi.

De asemenea, la Sevastopol se afla ancorata mare parte din flota de razboi a Federatiei Ruse, iar Kremlinul nu este dispus sa cedeze un centimetru in razboiul diplomatic cu Ucraina si puterile occidentale.Un fost campion mondial la box se implica in criza din Crimeea