Box

Sebastian Ciobanu s-a calificat la Superkombat Final Elimination Craiova de pe 10 noiembrie

Luptatorul român Sebastian Ciobanu l-a învins pe bosniacul Dzevad Poturak în meciul-vedeta al galei Superkombat World Grand Prix de la Arad si a obtinut un wild-card pentru Superkombat Final Elimination, eveniment programat pe 10 noiembrie la Sala Polivalenta din Craiova.

Un al doilea sportiv care si-a asigurat prezenta la gala de luna viitoare este cehul Roman Kleibl, care a câstigat finala piramidei, la decizie, cu elevul lui Ciprian Sora, Razvan Ghita, dupa ce în primul meci îl facuse KO pe americanul Steven Banks.

Cei doi s-au alaturat luptatorilor care au fost deja confirmati pentru gala care va inaugura Sala Polivalenta din Craiova. Alexey Ignashov, Freddy Kemayo, Ismael Londt, Catalin Morosanu, Benny Adegbuyi si Daniel Sam sunt printre numele stabilite pentru data de 10 noiembrie, în timp ce Raul Catinas, anuntat initial, nu va putea participa din cauza accidentarii suferite la K-1 Final 16 de la Tokyo.

Cu exceptia esecului suferit în ultimul act de Ghita, românii au înregistrat victorii pe linie la al patrulea Grand Prix de calificare Superkombat. Claudiu Badoi si Alexandru Lungu si-au învins adversarii înainte de limita, în timp ce Andrei Stoica a câstigat la decizie cu croatul Toni Milanovic. De asemenea, Miodrag Olar s-a impus în meciul pentru titlul national Local Kombat la categoria 75 de kilograme în detrimentul lui Adrian Mitu.

În aplauzele celor peste 1.500 de spectatori, care au umplut pâna la refuz centrul comercial Galleria Arad, Catalin Morosanu a fost recompensat cu premiul special din partea presedintelui Superkombat, Eduard Irimia, dupa ce saptamâna trecuta a reusit sa se califice printre cei mai buni 8 luptatori din lume. Invitati în ring sa decerneze premii au fost si Raul Catinas, si Benny Adegbuyi, care au luptat la rândul lor în gala de la Tokyo.

Rezultate Superkombat WGP Arad:

Super-fight (-72 kg)
Claudiu Badoi (România) l-a învins prin TKO în prima repriza pe Alex Trofimov (Israel)

Super-fight (-95 kg)
Andrei Stoica (România) l-a învins la decizie majoritara pe Toni Milanovic (Croatia)

Super-fight (+125 kg)
Alexandru Lungu (România) l-a învins prin KO în repriza a doua pe Deutsch Pu’u (SUA)

Super-fight eliminatoriu pentru Superkombat Craiova (+96 kg)Sebastian Ciobanu (România) l-a învins la decizie unanima pe Dzevad Poturak (Bosnia si Hertegovina)

Titlul national Local Kombat (-75 kg)
Miodrag Olar l-a învins la decizie unanima pe Adrian Mitu

PIRAMIDA:
Razvan Ghita (România) l-a învins la decizie unanima pe Goran Radonjic (Muntenegru)
Roman Kleibl (Cehia) l-a învins prin TKO în runda a treia pe Steven Banks (SUA)

Finala:
Roman Kleibl (Cehia) l-a învins la decizie unanima pe Razvan Ghita (România)



Sebastian Ciobanu s-a calificat la Superkombat Final Elimination Craiova de pe 10 noiembrie