Box

Obreja: "Nici Froch nu stie cu cine va boxa si nici Bute"

Marele meci-revansa intre Lucian Bute si Carl Froch este in continuare invaluit in mister. Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a incercat sa aduca putine clarificari, desi nici el nu stie daca sau cand va avea loc meciul. Iata ce ne-a declarat marTi.

"Nu se stie in momentul de fata si nu stie nimeni. Sunt negocieri ale partilor, respectiv Froch si Bute, ale reprezentantilor lor. Pe de alta parte, Froch negociaza sa-si apere centura cu Adonis Stevenson sau sa faca un meci cu Mikkel Kessler. Deci in momentul de fata nici Froch nu stie cu cine va boxa si nici Lucian Bute. Daca meciul va fi in primavara sau in toamna va avea loc in orice caz revansa dintre Froch si Lucian Bute. Exista un contract si o clauza obligatorie, dar care nu are termen sa se intample" ne-a spus fostul sef al boxului romanesc.

Intrebat fiind daca Lucian are programate alte meciuri in acest inceput de an, inaintea marelui meci cu Froch, Obreja a spus: "Boxul nu este fotbal. Nu exista meciuri "pregatitoare" in box. Nu exista asa ceva. Exista doar posibilitatea ca meciul cu Froch sa se intample in primavara aceasta sau in toamna. Daca nu se va intampla in primavara, evident ca Lucian va trebui sa boxeze cu cineva, pentru ca nu poate sa stea pe bara. Azi atunci ramane de vazut ce adversar va avea. L-a ofertat clubul Interbox pe Kelly Pavlik. Este a doua oara cand Kelly Pavlik, marele Kelly Pavlik, refuza sa se bata cu Bute."

"Froch are obligativitatea asta sa boxeze cu Stevenson pentru centura IBF, altfel o pierde. Azi atunci ramane de vazut. Este o alergatura continua, se alearga unii pe altii pana cand se inteleg", a adaugat fostul pugilist in prezent membru al Comisiei anti-AIBA.

Cat despre soarta boxului amator romanesc in anul 2013, Rudel Obreja refuza sa exprime o opinie: "E cazul sa se pronunte despre asta cei care conduc in prezent boxul amator romanesc. Eu pentru boxul profesionist romanesc vad un an 2013 foarte bun. Azi ma gandesc aici la cei doi sportivi pe care boxul profesionist romanesc ii propune si anume Viorel Simion si Dinu Bogdan."



Obreja: "Nici Froch nu stie cu cine va boxa si nici Bute"