Box

Floyd Mayweather vs Manny Pacquaio. Victorie la puncte in unanimitate pentru Mayweather

Onlinesport.ro a transmis live text in aceasta pagina meciul secolului dintre Floyd Mayweather si Manny Pacquaio. Confruntarea a avut loc in MGM Grand Hotel din Las Vegas pentru o bursa de 300 milioane de dolari, dintre care Mayweather isi va insusi 60 de procente indiferent de rezultat si Pacquaio diferenta. Un meci de 12 runde castigat la puncte prin decizie in unanimitate de catre Floyd Mayweather. Manny Pacquaio a fost pugilistul care a cautat mai mult sa loveasca, a fost mai activ in ring, in timp ce Mayweather a reusit o excelenta lupta tactica, fortand atat cat a fost nevoie, la jumatatea meciului si in runda a 11-a, pentru a-si asigura a 48-a victorie consecutiva din cariera. Americanul de 38 de ani a anuntat inca o data ca in septembrie va urca pentru ultima oara in ring.

7:52 Floyd Mayweather: "Vreau sa-i multumesc lui Dumnezeu si tuturor fanilor din Las Vegas si intreaga lume. Este un luptator foarte bun si acum am vazut de ce este unul dintre cei mai buni din lume. A avut momente foarte bune, dar am stiut sa stau in exterior, m-am inchis foarte bine si nu a reusit sa ma loveasca foarte puternic. Este un adversar puternic, boxeaza ciudat si am cautat solutii. Toate meciurile au fost foarte importante pentru mine. Cand se va scrie istoria boxului veti vedea ca acest meci a meritat. Mai am un singur meci".

Manny Pacquaio: "A fost un meci bun. El nu a facut nimic si doar s-a deplasat mult in exterior. Atat. L-am lovit de multe ori si cred ca am castigat meciul. Se misca foarte mult in exterior si e greu sa-l lovesti cand se deplaseaza atat de mult. Nu e la fel de puternic precum Margarito sau Cotto. Nu e vorba de gabarit, am luptat cu altii mai mari decat el. Pentru mine urmeaza o vacanta si ma voi gandi la ce urmeaza".

7:50 Decizia este pregatita: 118-110, 116-112, 116-112. Decizie unanima in favoarea lui Floyd Mayweather. Acesta ramane invincibil si pune la brau o noua centura de campion mondial

7:46 Cei doi luptatori sunt ajutati sa-si dea jos manusile. Sunt momentele tensionate dinaintea verdictului. Mayweather scapa primul de manusi, se urca pe corzile ringului si se cearta cu publicul. Abia apoi merge la Pacquaio si-l imbratiseaza pe acesta. Apoi il strange in brate pe Freddi Roach.

RUNDA 12: Ultima repriza incepe. Ambii luptatori cauta lovitura decisiva, dar timpul se scurge si publicul vrea spectacol. Pacquaio il alearga efectiv pe Mayweather prin ring. Americanul evita cu eleganta lupta si ridica pumnul drept in aer la intrarea in ultimele zece secunde. Meciul se termina cu ambii pugilisti revendicand victoria. Pacquaio a ridicat ambele brate dupa gongul final, iar Mayweather s-a urcat pe coltile ringului.

RUNDA 11: Mayweather incepe cu o lovitura in forta si conduce lupta in aceasta penultima repriza. Inca o lovitura puternica pe care o incaseaza filipinezul, un upercut printre manusi. Pacquaio ramane activ in ring, dar si-a pierdut prospetimea debutului de meci. Doua lovituri puternice incasate de filipinez in aceasta runda.

RUNDA 10: O noua repriza in care Pacquaio l-a cautat pe Mayweather si l-a ciupit cu o dreapta, dar americanul a raspuns la randul sau cu o lovitura mai tare in urechea adversarului. Mayweather este inca stapanul ringului.

RUNDA 9: Cei doi intra din nou in zona tactica a meciului. Pacquaio scade din intensitate, iar Mayweather lupta speculativ. Este mai cerebral americanul si isi calculeaza fiecare miscare. Pacquaio este mai avantat, mai agitat, mai nerabdator sa impresioneze la capitolul artistic. Mayweather este indemnat de pe colt sa inceapa sa loveasca.

RUNDA 8: Se incinge lupta si in acelasi timp ramane intr-un echilibru evident. Pacquaio revine in centrul ringului si publicul este de partea sa, marea majoritate a spectatorilor striga "Manny, Manny". O dreapta a lui Mayweather il scutura serios pe Pacquaio, dar filipinezul ramane tare pe picioare. O repriza a 8-a de respiro pentru cei doi in a doua parte, dar care ramane sub amprenta unei directe a lui Pacquaio care a prins fata lui Mayweather.

RUNDA 7: Mayweather iese la bataie si pune stapanire pe centrul ringului. Este o schimbare evidenta de strategie, iar americanul incepe sa accelereze loviturile. Pacquaio este prins cu un croseu si se dezechilibreaza. In a doua parte a reprizei Mayweather s-a retras in asteptare, iar lui Pacquio i-a venit tot mai greu sa-l atinga pe american. Andre Agassi traieste la intensitate maxima de pe margine acest meci alaturi de Steffi Graf, sotia lui.

RUNDA 6: O stanga infipta de Pacquaio in capul lui Mayweather. Acesta se lasa pe corzi si ii spune din cap filipinezului ca n-are nicio problema si ca nu l-a atins. Pacquaio continua sa trimita lovitura dupa lovitura, iar Mayweather ramane in defensiva. Pana acum Mayweather nu a iesit cu adevarat la lupta si pare ca se pastreaza pentru rundele de final. Pana acum Pacquaio a fost cel care si-a consumat energia. Lui Mayweather i se reproseaza din coltul sau: "Nu stiu ce e in neregula cu tine".

RUNDA 5: Pacquaio accelereaza formidabila si-l trimite pe Mayweather spre colt. Acesta se repliaza rapid si revine in centrul ringului. Pacquaio primeste o dreapta care-l clatina, dar Mayweather nu forteaza.

RUNDA 4: Din nou Pacquaio il baga in coltul ringului pe Mayweather. Acesta asteapta cu rabdare si pare stie ce face, ca totul face parte dintr-o tactica bine aleasa. Este mai rapid pe reactie Mayweather, in timp ce Pacquaio da drumul la o serie fulminanta. Mayweather incaseaza o stanga tare, dar ramane in defensiva neclintit. Este faza ridica publicul in picioare. Inca o dreapta incasata de Mayweather.

RUNDA 3: In continuare Manny este luptatorul care cauta loviturile la corp, Floyd raspunde cu o lovitura joasa care il nemultumeste pe filipinez. Arbitrul de ring nu intervine. Floyd tine foarte mult si eschiveaza de fiecare data. Este tactica americanului sa-si enerveze adversarul, iar Pacquaio este ca un caine de atac scapat din lesa la felul cum ataca.

RUNDA 2: Manny se arunca la bataie si incearca sa controleze centrul ringului. Floyd incearca o prima dreapta, pe care o rateaza. Publicul vibreaza la fiecare inclestare a celor doi.

RUNDA 1: O prima repriza de tatonare in care cei doi au cautat distante si unghiuri. Manny a cautat o prima dreapta in ultimele secunde si l-a inghesuit pe Floyd intr-un colt al ringului. Cei sunt despartiti cu greu de arbitrul de ring. Mike Tyson priveste impasibil de pe margine. Este un sustinator al lui Manny.

6:57 Fata in fata in centrul ringului, Mayweather si Pacquaio sunt gata de marea lupta.

6:53 Cei doi luptatori au ajuns in ring pentru prezentarea oficiala. Sunt de asemenea trecuti cu aceasta ocazie in revista si cei trei arbitri de margine, toti din Statele Unite ale Americii..

6:50 Floyd Mayweather a parcurs drumul spre ring insotit de un intreg alai din care n-a lipsit si Justin Bieber, unul dintre cei mai in voga artisti in randul tinerei generatii.

6:45 Manny Pacquaio a plecat din vestiar spre MGM Grand Garden Arena. Pe drum acesta a facut un selfie de milioane cu Freddie Roach, antrenorul sau.



Floyd Mayweather vs Manny Pacquaio. Victorie la puncte in unanimitate pentru Mayweather