Box

Joshua il bate la puncte pe Parker in meciul cu patru centuri mondiale in joc

Sursă foto: twitter.com/iambolar

Antohny Joshua a castigat prin decizie unanima la puncte meciul cu Joseph Parker, lupta in urma caruia pugilistul britanic si-a pus la brau nu mai putin de patru centuri mondiale la categoria grea.

Dupa un inceput de tatonare, cu schimburi mai degraba de control, cei doi pugilisti au lasat garda jos in runda a sasea din cele 12 programate. S-au schimbat lovituri grele si pentru prima data Parker l-a clatinat pe Joshua, insa neozeelandezul a ezitat si n-a profitat pana la capat de momentul de cumpana al adversarului sau.

Parker a capatat incredere dupa o repriza a cincea castigata, prima pentru luptatorul din emisfera sudica, si Joshua dintr-odata s-a vazut pus intr-o dificultate de care n-a avut parte in primele patru runde, cand britanicul a dominat lupta din punct de vedere tactic.

Spiritele s-au incins din nou in runda a 7-a, cand arbitrul de centru a oprit lupta dupa o inclestare dincolo de regulament. Joshua a fost aproape sa-i scape in plin un upercut lui Parker, lovitura care ar fi fost invalidata, dar care ar fi produs daune masive neozeelandezului.

Spre deosebire de primele runde in care doar a incasat, Parker a schimbat din mers tactica si a iesit la bataie ripostand de fiecare data cand Joshua si-a lansat atacurile. 

In runda a 8-a Joshua l-a dominat pe un Parker care s-a dovedit insa un bun incasator. De departe repriza a intrat in contul britanicului pe fondul pasului facut inapoi de Parker.

Loviturile incasate au lasat urme pe fata lui Parker si in repriza a 10-a arcada ochiului stang al acestuia a inceput sa sangereze puternic dupa o lovitura de cot pe care arbitrul de ring n-a observat-o.

Joshua, pugilist care niciodata in cariera nu a boxat mai mult de 11 runde, a avut din nou dificultati in penultima repriza, cand a incasat un upercut puternic de la Joshua, fara insa a le da emotii celor 80.000 de fani prezenti in tribunele arenei din Cardiff.

In ultima repriza Joshua a alergat la propriu in ring dupa Parker pentru mult doritul KO, insa in cele din urma meciul s-a incheiat cu ambii pugilisti in picioare.

Un meci dominat de Joshua si in care cei doi luptatori nu au oferit lovituri din cale afara de spectaculoasa. Pentru prima data Joshua ajunge intr-un meci la decizia judecatorilor de margine, toate cele 20 de meciuri disputate pana acum de britanic la profesionisti fiind castigate inainte de limita.

Decizia a fost una unanima in favoarea lui Joshua, acesta fiind vazut castigator in zece din cele 12 runde disputate. Toti cei trei arbitri de margine i-au acordat victoria britanicului.

Pentru Parker este prima infrangere din cariera dupa cele 24 de victorii obtinute la rand pana acum, 18 inainte de limita.

Joshua detine dupa aceasta lupta centurile IBF, IBO, WBO si WBA la categoria grea. Singura care ii lipseste este centura WBC care in acest moment este detinuta de americanul Deontay Wilder (40 victorii/39 KO). Un meci intre Joshua si Wilder este asteptat de intreaga suflare a iubitorilor boxului profesionist.

Singurul om care l-a facut KO pe Joshua ramane romanul Mihai Nistor intr-o lupta care a avut loc la amatori.



Joshua il bate la puncte pe Parker in meciul cu patru centuri mondiale in joc