Box

Gavril rateaza titlul mondial WBC la supermijlocie

Sursă foto: twitter.com/boxeodecolombia

Pugilistul roman Ronald Gavril a ratat sansa de a deveni campion mondial WBC la categoria supermijlocie dupa o infrangere la puncte in fata americanului David Benavidez.

Gavril s-a luptat vineri noapte, in Las Vegas, cu americanul David Benavidez, un pugilist de doar 20 ani neinvins in 18 meciuri la profesionisti.

Victoria a fost obtinuta de Benavidez la puncte dupa un meci de 12 runde, decizia arbitrilor de margine fiind una impartita. Doua arbitri l-au vazut invingator pe Benavidez, 116-111 si 117-111, in timp ce un al treilea a considerat ca Gavril merita victoria, punctand 116-111 in favoarea romanului.

Astfel, Benavidez pune mana pe titlu WBC ramas vacant dupa trecerea lui Badou Jack la semigrea, la inceputul acestui an.

Inceputul meciului i-a apartinut lui Benavidez, care s-a aruncat in ofensiva si in reprizele 3 si 4 l-a lovit puternic pe Gavril la corp. Pe masura trecerii timpului americanul s-a stins si loviturile sale si-au pierdut din consistenta, iar intre reprizele 6 si 9 Gavril a pus stapanire pe ring in fata unui oponent vizibil obosit.

Au fost reprize dominate clar de Gavril, care a punctat mai clar si s-a miscat mult mai bine in ring.

La final Benavidez, cel mai tanar campion mondial din istoria versiunii, a declarat ca a fost foarte relaxat in ring, in timp ce Gavril a cerut revansa si nu poate fi contrazis dupa cum s-a desfasurat meciul de la Hard Rock Hotel & Casino din Las Vegas.

Presa americana de specialitate sustine ca Benavidez nu va pastra prea mult timp aceasta centura, pugilisti precum Chris Eubank Jr. si Callum Smith, care in prezent se lupta in World Boxing Super Series, vor veni in cel mai scurt timp sa-l provoace pe tanarul campion.

In plus, WBC l-ar putea obliga pe Benavidez sa lupte pentru apararea titlului proaspat cucerit cu Anthony Dirrell, fostul detinator al centurii la supermijlocie, cel impotriva caruia ar fi trebuit sa lupte de la bun inceput.



Gavril rateaza titlul mondial WBC la supermijlocie