Box

Final de cariera. Lucian Bute isi anunta retragerea din box

Pentru Lucian Bute carierea de pugilist profesionist a ajuns la final, iar fostul campion mondial la supermijlocie IBF isi va anunta retragerea oficiala din box.

Presa canadiana anunta momentul retragerii lui Bute din box, iar acesta a publicat un mesaj pe aceasta tema pe contul sau de facebook.

"25 de ani de box. Cu diplome, medalii, centuri și burse pe măsura rezultatelor, dar și fără număr antrenamente, eforturi și sacrificii totul ar fi rămas un vis fără muncă, disciplină, seriozitate și credință", a scris Bute.

Ajuns la 39 ani, Bute lasa in urma o cariera impresionanta in boxul amator si mai ales cel profesionist.

Intre 2007 si 2012 pugilistul originar de langa Galati a detinut centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, pe care avea sa o piarda odata cu prima lui infrangere. S-a intamplat la Nottingham contra britanicului Carl Froch.

De atunci Bute a avut mai multe tentative de a reveni in varful topului, insa fara succes, chiar daca a incercat sa urce in categorie.

Pe 24 februarie 2017 Bute a sustinut ultimul meci ca profesionist contra columbianului Eleider Alvarez, meci pierdut prin KO Tehnic in repriza a 5-a din cele 12 programate. A fost un meci pentru titlul WBC Silver la categoria semigrea.

Palmaresul lui Bute la profesionisti:

37 meciuri
32 victorii (25 KO)
5 infrangeri



Final de cariera. Lucian Bute isi anunta retragerea din box