Box

Cum a aratat Bute la primul meci dupa Froch

Lucian Bute a parut mai departe afectat, dupa înfrângerea dura cu Carl Froch. Dintr-un pugilist foarte bun, românul a aratat în continuare transformat peste noapte într-unul mediocru, mai ales din cauza intrarilor dese în corzi. Ar mai fi varianta unei repetitii pentru Bute - Froch II.  Victoria la puncte cu 115-113, 118-110 si 116-112 a aratat mai dramatic decât partida în sine, mult mai echilibrata, iar arbitrul care a acorat diferenta de opt puncte probabil s-a uitat în alt ring.

Grachev a aratat mereu gata sa se atace eficient de fiecare daca când Bute s-a retras în corzi si, din pacate, aceasta manevra a fost la fel ca în meciul cu Froch des folosita de pugilistul nostru. Desi i s-a spus înainte de meci sa stea departe de corzi, iar acest lucru i s-a repetat si în pauzele dintre reprize, Bute a facut din nou si din nou aceasta greseala.

S-a bagat deseori în corzi si a încercat de acolo sa loveasca sau sa reziste. În rest, în actiunile de pe ring, a aratat lovituri si viteza mai bune fata de meciul cu Froch. Apoi revenea în corzi si îl lasa iarasi pe Grachev sa arate lovituri.

În runda a 12-a, Bute a avut la dispozitie un Grachev putin ranit si a început sa îl atace cu lovituri grele care i-au scuturat barbia rusului una dupa alta. Advesarul a încasat, dar nu a parut ca o face fara probleme.

Bute a intrat în meci în ideea de a învinge un pugilist mai lent si fara experienta. Numai ca lupta s-a transformat într-una destul de competitiva, cu Bute pedepsit în corzi în aproape fiecare runda. Românul a aratat bine în repriza finala atunci când si-a deschis pentru prima oara jocul si a renuntat la prudenta exagerata. Numai ca jocul era aproape de final, iar Bute cedase deja mai multe runde în fata lui Grachev.

Românul a parut ca îsi exerseaza jocul defensiv pentru revansa cu Froch din martie 2013, pentru ca s-a miscat mult în ring fara a trimite lovituri. Aceasta a fost problema în meciul cu Grachev, nu a lovit destul si si-a lasat adversarul sa ramâna în joc mai mult decât trebuia. De asemenea, Bute ar fi putut sa iasa mai repede din situatiile în care a fost prins în momente dificile doar prin a lovi, ceea ce nu a facut.

Bute - Froch II are loc în martie 2013, iar Bute are sansa sa arate ca poate mai mult. Pe moment, în lupta cu Grachev, el a continuat sa para un pugilist mediocru, o imagine cu care s-a ales brusc de la meiul cu Froch.

Între timp, Froch are meciul cu Yusaf Mack pe 17 noiembrie, la Nottingham, în Anglia, în direct pe onlinesport.ro.



Cum a aratat Bute la primul meci dupa Froch