Box

Cristian Ristea și Robert Constantin, primii români calificați în Superkombat Final 16

Luptătorii români Cristian Ristea și Robert Constantin au obținut calificarea în fazele finale ale Superkombat după ce ș-au învins adversarii, vineri seară, la Romexpo, în timp ce alți doi români, Dumitru Țopai și Eduard Chelariu au obținut victorii în confruntări internaționale.

Peste 2.000 de spectatori au asistat la prima gală Superkombat, care va putea fi urmărită săptămână viitoare și pe continentul nord-american prin intermediul CBS Sports Network și care a beneficiat de cea mai mare producție de televiziunea din istoria sporturilor de contact în România grație parteneriatului cu Five's International. Printre invitații speciali ai galei s-au numărat Alexandra Stan, Mario Joy si dj-ul american DJ Jove.

În total, s-au disputat 10 meciuri, dintre care 4 eliminatorii pentru fazele finale ale circuitului Superkombat. Elvețianul Patrick Schmid, Cristian Ristea, Robert Constantin și polonezul Lukasz Krupadziorow sunt primii dintre cei 4 care s-au calificat pentru Final 16, acolo unde vor ajunge în final un total 16 luptători de la categoria grea. „Până în toamnă, vom mai avea 3 gale de calificare, fiecare având 4 eliminatorii la categoria grea. În total, vor rămâne 16, care se vor confrunta într-o gală eliminatorie denumită Final 16, iar cei 8 învingători se bat în turneul final cu toate meciurile în aceeași seară”, a declarat Eduard Irimia.

Duelul dintre Ristea și polonezul Dawid Zoltaszek, încheiat după un extra-round în favoarea românului, a fost declarat meciul serii la Superkombat, în timp ce un alt român, Eduard Chelariu, a reușit să îl trimită de trei ori la podea pe norvegianul originar din Nigeria, Magnus Onyeka, și s-a impus la decizie. Dumitru Țopai s-a impus și el la decizie în fața grecului Marios Blanas.

Următoarea gală Superkombat va avea loc la Palacio Vistalegre din Madrid, pe 6 mai, iar în main-event va lupta cel mai popular luptător român, Cătălin Moroșanu, în fața polonezului Lukas Krupadziorow. Biletele s-au pus deja în vânzare și costă 25 de euro, putând fi achiziționat de pe ticketea.com

Rezultate complete:

Super Fight – Categoria semigrea plus (-86 kg)
Dragos Imbrea l-a învins pe Claudiu Alexe prin decizie unanimă

Super Fight – Categoria grea (+96 kg)
Alexandru Radnev l-a învins pe Valentin Horjea prin KO în prima repriză

Super Fight – Categoria super mijlocie (-75 kg)
Eduard Chelariu l-a învins pe Magnus Onyeka (Norvegia) prin decizie unanimă 

Super Fight – Categoria semigrea plus (-86 kg)
Dumitru Topai l-a învins pe Marios Blanas (Grecia) prin decizie împărțită 

Super Fight – Categoria semigrea (-81 kg)
Lotfi Amri (Maroc) l-a învins pe Bogdan Nastase prin KO în repriza a doua

Eliminatoriu pentru titlul mondial – Categoria semigrea (-81 kg)
Daniel Stefanovski (Elveția) l-a învins pe Imanol Rodriguez (Spania) prin decizie unanimă

Eliminatoriu la categoria grea (+96 kg)
Patrick Schmid (Elveția) l-a învins pe Valentin Bordianu prin KO în repriza a doua

Eliminatoriu la categoria grea (+96 kg)
Cristian Ristea l-a învins pe Dawid Zoltaszek (Polonia) prin decizie unanimă după o rundă suplimentară

Eliminatoriu la categoria grea (+96 kg)
Robert Constantin l-a învins pe Kazadi Mwamba (Marea Britanie) prin decizie împărțită

Eliminatoriu la categoria grea (+96 kg)
Lukasz Krupadziorow (Polonia) l-a învins pe Anthony Johnson (SUA) prin KO tehnic în prima reprizăCristian Ristea și Robert Constantin, primii români calificați în Superkombat Final 16