Box

Catalin Morosanu si Raul Catinas se bat pentru premiul de milion de dolari. Razboi romano-australian la K-1 Final 16!

Campionii Superkombat, Catalin Morosanu si Raul Catinas, si-au aflat adversarii din piramida celui mai prestigios turneu de arte martiale din lume K-1 Final 16, urmând ca pe 14 octombrie sa urce în ring la Tokyo pentru primul pas catre marele premiu de un milion de dolari destinat campionului K-1 din 2012.

În total, nu mai putin de 6 câstigatori ai piramidelor Superkombat, promotie condusa de românul Eduard Irimia si care a devenit partener exclusiv al K-1 la nivel global, se afla pe fight-cardul evenimentului care va avea loc Ry?goku Kokugikan.

“Voi fi la Tokyo în calitate de presedinte al Superkombat si pentru a-i sustine pe cei sase campioni, dar va dati seama ca m-as bucura ca cei doi români sa se califice în marea finala si sa faca cinste tarii”, a afirmat Eduard Irimia.

Din pacate, Daniel Ghita nu va mai participa la K-1 Final 16, japonezii renuntând la sportivul român din cauza unor conflicte cu managementul acestuia, care semnase un contract cu o promotie concurenta. Câstigatorii de pe 14 octombrie se vor califica pentru marea finala K-1 de pe 26 decembrie de la New York, acolo unde marele învingator al piramidei de 8 va încasa un cec în valoare de un million de dolari.

Conform unui anunt facut în cadrul unei conferinte de presa care a avut loc în Japonia, “Moartea din Carpati” Catalin Morosanu (1,8 m si 105 kg) îl va înfrunta pe polonezo-australianul Paul Slowinski. În varsta de 31 de ani, oponentul lui Morosanu are 1,9 m si nu mai putin de 110 kilograme, iar de-a lungul carierei profesioniste de 13 ani a înregistrat nu mai putin de 88 de victorii.

Aflat în plina perioada de pregatire pentru K-1 Final 16, sportivul legitimat la Scorpions Iasi este gata pentru marele examen de pe 14 octombrie.

“O sa-i arat eu lui Slowinski cine e seful în ring! Nu o sa ma uite toata viata dupa ce o sa-l bat în ring!”, a afirmat ieseanul care are nu mai putin de 10 victorii consecutive.

Antrenat de celebrul Thom Harrinck, cel de-al doilea român din piramida, Raul Catinas, castigatorul Superkombat Cluj-Napoca, se va duela tot cu un australian, Ben Edwards, considerat numarul 1 în Oceania.

Comparat de Harrinck cu Peter Aerts, lugojeanul Catinas (1,82 m, 107 kg) a revenit în ring la începutul anului si a înregistrat pâna acum 4 victorii, iar la Tokyo o anunta pe a 5-a.

“Gândul îmi e numai la Final 16. Am început o pregatire spartana pentru aceasta gala si nu concep sa nu ma calific mai departe”, a spus luptatorul în vârsta de 24 de ani.

Ben Edwards (1,9 m, 108 kg) este campionul K-1 Oceania din 2010, iar anul trecut a participat la gala Superkombat Fight Club de la Oradea, acolo unde a pierdut in semifinale cu cehul Roman Kleibl.

Tot la Tokyo, dar într-un super-fight va lupta si sportivul nigeriano-român Benjamin Adegbuyi, cel care s-a impus în piramida Superkombat Varna.

În vârsta de 27 de ani, cel poreclit Mr Gentlemen ajunge în ringul faimosului eveniment la numai un an si jumatate de când s-a apucat de sportul de performanta si îl va avea ca adversar pe iranianul Jafar Ahmadi.

La revenirea de la Tokyo, cei trei vor asista pe 20 octombrie la gala Superkombat World Grand Prix, care va avea loc la Galleria Arad, si unde sunt anuntati deja pe fight-card luptatori precum Sebastian Ciobanu, Steve Banks, Andrei Stoica si Alexandru Lungu.

Iata fight-cardul K-1 Final 16:

Turneu

Zabit Samedov vs Xavier Vigney
Hesdy Gerges vs Sergii Lascenko
Singh Jaideep vs Ismael Londt
Hiromi Amada vs Makoto Uehara
Paul Slowinski vs Catalin Morosanu
Jarrell Miller vs Arnold Oborotov
Ben Edwards vs Raul Catinas
Mirko “Cro Cop” Filipovic vs Randy Blake

Super-fights

Genji Umeno vs Chanhyung Lee
Jafar Ahmdadi vs Benjamin Adegbuyi
Saulo Cavalari vs Pavel Juravlev
Rick Roufus vs James Wilson



Catalin Morosanu si Raul Catinas se bat pentru premiul de milion de dolari. Razboi romano-australian la K-1 Final 16!