Box

Catalin Morosanu s-a calificat in marea finala K-1! Presedintele Superkombat, amenintat de un manager olandez

Campionul Superkombat Catalin Morosanu a fost declarat cel mai bun luptator de la K-1 Final 16 Tokyo de catre oficialii japonezi dupa ce l-a învins pe polonezo-australianul Paul Slowinski si s-a calificat în marea finala K-1, unde campionul va primi un cec în valoare de un milion de dolari. În schimb, vestea ca presedintele Superkombat, Eduard Irimia, a fost primit mesaje de amenintare de la un manager din Olanda i-a socat pe organizatori, dar si pe ceilalti oficiali prezenti la gala.

Chemat pe ultima suta de metri la Tokyo, Morosanu l-a trimis de doua ori la podea pe Slowinski, un sportiv cu 10 centimetri si 10 kilograme mai mare, în prima si a treia repriza, în cel mai spectaculos meci al galei de la Ryogoku. La final, sotia regretatului Andy Hug i-a înmânat sortul campionului mondial din 1997 ca premiu pentru faptul ca a fost declarat luptatorul serii.

“Dumnezeule, nu-mi vine sa cred ce mi se întâmpla! Este absolut incredibil! Acum trei saptamâni nici nu stiam daca voi fi invitat, iar acum am primit si premiul pentru cel mai bun sportiv din gala. Mi s-a împlinit un vis sa ajung printre cei mai buni opt din lume”, a afirmat Morosanu la conferinta de presa de la finalul evenimentului, urmând ca marti sa ajunga în România pentru a fi prezent Superkombat Arad de pe 20 octombrie unde colegul sau Sebastian Ciobanu va lupta în main-event.

Pâna la marea finala, sportivul de la Scorpions Cotnari Iasi se va bate pe 10 noiembrie, la Craiova, în Superkombat Final Elimination, acolo unde mai sunt anuntati luptatori precum Freddy Kemayo, Ismael Londt si Alexey Ignashov.

Eduard Irimia, amenintat

Imediat dupa gala, presedintele circuitului Superkombat, Eduard Irimia, a primit pe telefon un mesaj de amenintare de la unul dintre managerii olandezi care au legatura si cu Daniel Ghita în Olanda. Pentru moment, Irimia nu a dorit sa dezvaluie numele, însa în perioada urmatoarea va discuta cu avocatii sai si va face o plângere la Interpol deoarece acea persoana este una considerata controversata în Olanda.

“Un oficial olandez mi-a trimis mesaje de amenintare. Din pacate, anuntul K-1 ca Daniel Ghita nu este printre luptatorii de la K-1 Final 16 si faptul ca Morosanu a câstigat a provocat o reactie de invidie atât de mare încât respectivii olandezi au ajuns la amenintari. Am fost sfatuit de catre oficiali din sporturi de contact sa iau în serios aceasta amenintare pentru ca în trecut acelasi personaj a fost asociat cu diverse grupari care sunt pe lista FBI sau Interpol. Nu ma sperie amenintarea în sine, ci faptul ca stiu pericolul la care as fi expus la diverse evenimente internationale pe care le organizez. Daca îsi va cere scuze public, atunci o voi lua ca pe o reactie gresita la nervi. Sunt convins ca Daniel Ghita nu are nicio implicare în aceste amenintare si ca si el va fi deranjat de acest lucru”, a dezvaluit Irimia, care le-a oferit jurnalistilor si oficialilor prezenti conversatia pe care a avut-o prin mesaje cu reprezentantul olandez.

Adegbuyi, învingator prin KO

Un alt român care s-a impus la Tokyo a fost Benjamin Adegbuyi, într-un super-fight, acesta învingându-l prin KO în prima repriza pe iranianul Jafar Ahmadi, campion mondial la karate. Al doilea român calificat în piramida de 16, Raul Catinas, a pierdut prin KO în ultima repriza cu australianul Ben Edwards dupa ce s-a accidentat la glezna înca din prima runda, însa a încercat sa forteze.

“Am încercat sa-l lovesc cu piciorul în ficat, însa a pus cotul în fata si m-am lovit la glezna. Nu mai puteam sa calc deloc pe picior, dar mi-am dorit din tot sufletul sa lupt în continuare pentru onoare. Îmi pare rau ca a iesit asa si promit ca ma voi revansa”, a afirmat si Catinas.



Catalin Morosanu s-a calificat in marea finala K-1! Presedintele Superkombat, amenintat de un manager olandez