Box

Bute revine sambata in ring cu un obiectiv indraznet

Lucian Bute se pregateste pentru revenirea in ring si spune ca singurul gand care il anima sa continue cariera este cel al obtinerii titlului mondial.

Ajuns la 35 ani si fara un meci din ianuarie 2014, Bute il va intalni pe italianul Andrea Di Luisa intr-o gala la Bell Centre din Montreal.

Meciul celor doi se va disputa pe durata a zece reprize si va face parte din prima editie a Premier Boxing Championship.

"Aceasta va fi o lupta cruciala pentru mine si o tratez ca pe cel mai important meci al meu de pana acum. Sunt foarte nerabdator sa lupt din nou si eram pregatit sa lupt impotriva oricui", a declarat Bute pentru Ring Magazine.

"Obiectivul meu este sa devin campion mondial pentru a doua oara si sa am sansa unificarii titlurilor", a mai spus Bute.

Fost campion mondial la categoria supermijlocie in versiunea IBF, titlu pierdut in 2012 in fata lui Carl Froch, Bute spera ca dupa confruntarea cu Di Luisa as poata intalni pe unul dintre actualii detinatori ai centurilor mondiale la categoria supermijlocie.

In acelasi timp, Bute a recunoscut ca infrangerea cu Froch l-a afectat mai mult decat s-ar fi gandit.

"Pauza pe care am avut-o m-a ajutat, iar acum ma simt energic, motivat si determinat sa boxez asa cum am facut-o pe vremea cand eram campion mondial", a adaugat Bute.

Meciul dintre Bute si Di Luisa este programat in aceasta sambata cu incepere de la ora locala 21:00 (duminica dimineata ora 4:00 in Romania).



Bute revine sambata in ring cu un obiectiv indraznet