Box

Lucian Bute cu lacrimi in ochi: ”Mi-am incheiat cariera”

Sursă foto: https://twitter.com/NewsInnOfficial/

Lucian Bute a confirmat oficial incheierea carierei de pugilist profesionist la cei 39 ani ai sai.

Fara sa mai fi urcat in ring in ultimii doi ani, Bute a decis ca a venit timpul sa agate manusile in cui dupa o cariera in care a cunoscut atat gloria, cat si momentele delicate care au urmat pierderii titlului mondial.

"Mi-am incheiat cariera de boxer. Moment emoţionant în viaţa mea dar sunt ferm convins că am luat decizia cea mai bună pentru mine si familia mea!", a anuntat Bute pe Facebook, ilustrand mesajul cu o imagine alaturi de familia sa.

"Nu mai am nimic de dovedit. Ma bucur ca sunt sanatos si ma pot ocupa de familie", a intarit Bute intr-o conferinta de presa organizata la Montreal.

Intre 2007 si 2012 Bute a detinut centura mondiala IBF la categoria semimijlocie, pe care a pierdut-o in fata britanicului Carl Froch dupa o lupta apriga in Regat.

O infrangere devastoatoare pentru Bute dupa 30 de meciuri castigate consecutiv la profesionisti.

Ulterior acelui moment Bute a incercat sa revina in prim plan si a incercat chiar sa urce in categorie, la semigrea, dar nu a mai devenit niciodata campion mondial.

In 2016 Bute il infrunta pe Badou Jack pentru titlul mondial WBC, meci care a fost dat la egalitate de judecatorii de margine. A fost ultimul moment important din cariera lui Bute in boxul profesionist in care a adunat 37 de victorii si a suferit cinci infrangeri.



Lucian Bute cu lacrimi in ochi: ”Mi-am incheiat cariera”