Box

Daniel Alexandru este noul campion european WAKO Pro

Sportivul iesean Daniel Alexandru a devenit in aceasta seara noul campion european WAKO Pro la categoria -85 de kilograme dupa o victorie prin KO in fata italianului Jacopo Bianconcini chiar la acesta acasa. Este al treilea roman care detine o centura WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) dupa Ionut Atodiresei, care este campion mondial la -65 de kg, si Bogdan Stoica, actualul campion international la -88 kg, informeaza Luptatorii.

Multiplu campion national de kickbox la amatori si de aproape un an trecut in ringul profesionist, Daniel Alexandru a facut cel mai spectaculos meci al galei care a avut loc in nordul Italiei, la Brixen.

Dupa o prima repriza egala si a doua in care italianul a lovit mai clar, elevul lui Mihai Constantin de la Scorpions Iasi a reusit o lovitura incredibila, trimitandu-l la podea pe Bianconcini cu o directa cu bratul drept, amutind audienta, majoritatea spectatorilor venind special pentru a-l sustine pe italianul in varsta de 27 de ani, care mai ratase in trecut sansa de a cuceri titlul WAKO Pro.

Acesta a avut nevoie de minute bune pentru a-si reveni, pentru ca ulterior sa fie transportat la urgenta la spital deoarece inca acuza probleme. Meciul serii, duelul dintre cei doi urmeaza sa fie transmis in reluare si de televiziunea italiana Rai Sport.

In varsta de 23 de ani, Daniel Alexandru este student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Petre Andrei din Iasi, iar in urma cu un an si jumatate si-a facut debutul in Local Kombat, obtinand trei victorii din tot atatea posibile in show-ul Bodyguardul – Forte Speciale.

In aprilie, sportivul originar din Barlad a luptat in Grecia, contra campionului mondial WAKO Pro, Giannis “Psycho” Sofokleus, insa a piedut la puncte din cauza unei decizii mai mult decat controversate a arbitrilor.

Sursa: Luptatorii.ro



Daniel Alexandru este noul campion european WAKO Pro