Test atletism

Olanda-Franta, meciul vedeta luni seara in preliminariile Cupei Mondiale

Etapa secunda a calificarilor europene pentru Cupa Mondiala din 2018 continua luni cu alte meciuri interesante pe Batranul Continent, capul de afis al zilei fiind partida Olanda-Franta.

Cele doua echipe sunt la egalitate de puncte dupa primele doua meciuri (4) si vin dupa succese cu acelasi scor (4-1) in etapa anterioara in partide pe teren propriu.

Franta a invins Olanda, cu 3-2, la ultima lor intalnire chiar in acest an intr-un amical in luna martie, aceasta fiind doar a doua victorie la rand obtinuta de "cocosi" in fata batavilor.

Este pentru prima data dupa mai bine de trei decenii cand cele doua echipe se intalnesc in calificarile pentru un turneu final al Cupei Mondiale. S-a intamplat in preliminariile pentru Spania 1982, fiecare castigandu-si meciul de pe teren propriu.

Au fost pana acum 24 de meciuri intre Olanda si Franta, iar "Cocosii" sunt intr-un sensibil avantaj la general (11-10). Doar trei remize asadar intre doua echipe care practica un fotbal ofensiv.

Franta, finalista EURO 2016, vrea sa demonstreze in fata unui adversar de calibru ca ramane o forta a fotbalului european si mondial, in timp ce Olanda, cu o echipa tanara si in reconstructie, cauta revansa dupa ratarea prezentei la Campionatul European.

Programul complet al meciurilor de luni seara:

Belarus-Luxemburg
Suedia-Bulgaria
Andorra-Elvetia
Insulele Feroe-Portugalia
Letonia-Ungaria
Bosnia-Cipru
Estonia-Grecia
Gibraltar-Belgia



Olanda-Franta, meciul vedeta luni seara in preliminariile Cupei Mondiale