Wimbledon

Simona Halep s-ar putea retrage de la Olimpiada din cauza virusului Zika

Simona Halep a declarat luni, la Wimbledon, ca ia serios in considerare sa nu mearga la Jocurile Olimpice de Vara 2016 de la Rio, din cauza pericolului virusului Zika.

Halep s-a declarat "foarte ingrijorata" de acest virus. "Trebuie sa ma mai interesez, nu este usot sa afli informatii. Am intrebat mai multi doctori despre Zika si mai trebuie sa vorbesc dupa Wimbledon", a declarat ea pentru Reuters.

"Din ceea ce am inteles, chiar daca nu esti in acel moment insarcinata, dar iei virusul, atunci cand vei ramane insarcinata virusul se va activa. Sunt foarte ingrijorata", a mai declarat romanca.

Zika este un virus originar din America de Sud care produce nou nascutilor o boala a creierului numita microencefalie, cutia craniana si creierul fiind sub dimensiunile normale. Se nasc astfel copii cu grave probleme de dezvoltare. Virusul se transmite prin muscatura unei specii de tantar care se gaseste inclusiv in Romania. 

O alta problema a Zika este si cauzarea in randul adultilor a sindromului Guillain-Barre, o boala neurologica ce poate cauza paralizie temporara.

"As vrea sa merg la Rio, dar trebuie sa fiu stiu clar ca voi fi in siguranta acolo. Pentru tenis sanatatea mea este cea mai importanta", a mai spus numarul 5 ,mondial WTA.

"Este periculos pentru femei, iar multe s-au retras de la Rio din acest motiv. Este o dilema si acum nu pot spune nimic sigur, daca voi merge sau nu. Dupa Wimbledon voi decide daca ma duc sau nu. Voi fi dezamagita sa nu o fac, sa nu fiu alaturi de echipa Romaniei. Jocurile Olimpice sunt foarte importante in Romania, dar sanatatea mea este cea mai importanta, trebuie sa fiu atenta cu corpul meu", a incheiat Halep.

Jucatoare de golf importante s-au retras pe capete de la Rio. Printre ele se afla Rory McIlroy, Vijay Singh, Adam Scott, Charl Schwartzel si Louis Oosthuizen.



Simona Halep s-ar putea retrage de la Olimpiada din cauza virusului Zika