Tenis

Simona Halep face primele declaratii dupa despartirea de Ionita

Simona Halep a facut primele declaratii dupa ce a ales sa isi desparta drumul de antrenorul Victor Ionita, cu care a colaborat in primele sase luni ale anului 2015.

Simona Halep a facut primele declaratii oficiale de dupa eliminarea rusinoasa de la Birmingham si traseul mult prea scurt de la Roland Garros. Chiar daca nu a spus nimic explicit despre despartirea de Victor Ionita, in stilul caracteristic, lasand lucrurile sa cada asa cum sunt, totusi printre randuri se pot citi motivele. 

Aflata in pregatire cu Daren Cahill pentru Wimbledon, Halep a trebuit sa vorbeasca cu siteul WTA despre turneul londonez, asa cum cer protocoalele interne de imagine. Altfel, pe Facebook, ea are ultimul mesaj datat in urma cu peste doua saptamani, un mesaj in care il felicita pe Stan Wawrinka pentru victoria de la Roland Garros...

Asadar, pentru WTA, Halep a spus ca "nu am asteptari de la Wimbledon. Vreau sa joc fara presiune. Cred ca am un stil bun de a juca pe iarba. Nu sunf foarte inalta, asa ca lovesc de jos si rapid."

Intrebata despre prestatia slaba de pe zgura din 2015, Halep a explicat: "A fost prea multa presiune si nu am stiut cum sa o infrunt, la Roland Garros. In meciul cu Lucic, care m-a eliminat la Roland Garros in turul doi, m-am blocat. Este greu sa joci contra ei. Ma batuse si la US Open. Nu mi-am putut face jocul contra ei nici in Franta, sunt dezamagita ca am iesit in turul 2."

Lipsa unei metode de a scapa de tensiune i se poate imputa lui Ionita, pentru ca un antrenor, mai ales la tenis feminin, trebuie sa aiba aceasta tehnica. Or, Halep a lasat sa inteleaga ca nu a beneficiat de asa ceva, iar la Roland Garros a clacat. 

Halep va fi a treia favorita la Wimbledon, turneu care incepe pe 29 iunie. Ea a ajuns in 2014 pana in semifinale. Teoretic, la Wimbledon in acest an va fi antrenata de Daren Cahill, ajutat de fostul coleg al lui Ionita, Daniel Dobre.

Alaturi de Cahill, Halep a ajuns in 2015 in sferturile de finala de la Australian Open si a castigat la Indian Wells. Dupa plecarea acestuia, la capatul unei colaborari partiale, jocul Simonei Halep a avut din ce in ce mai mult de suferit. 

Situatia de pe banca sa tehnica pare la acest moment o carpeala, dupa un an 2014 solid in care a castigat cu Wim Fissette cele mai mari premii din cariera, hotarand neasteptat sa puna capat colaborarii



Simona Halep face primele declaratii dupa despartirea de Ionita