Australian Open

Novak Djokovic il elimina pe Stanislas Wawrinka in semifinale la Australian Open

Liderul mondial Novak Djokovic a avut nevoie de cinci seturi pentru a se califica, vineri, intr-o noua finala la Australian Open, la capatul unui meci intens cu Stanislas Wawrinka, detinatorul titlului de la Antipozi.

Djokovic a castigat cu 7-6, 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 si il va intalni in finala de duminica pe Andy Murray pentru un al cincilea titlu la Australian Open.

Sarbul a mai castigat titlurile de la Melbourne in 2008, 2011, 2012 si 2013.

Semifinala cu Wawrinka a inceput sub semnul echilibrului si doar tiebreak-ul a reusit departajarea celor doi dupa 43 de minute.

Elvetianul a revenit in al doilea, cand a reusit break-ul prin care s-a distantat la 4-2, si a echilibrat disputa.

In setul al treilea s-a mers cap la cap pana la 5-4 cand Wawrinka a cedat presiunii si a cedat pe propriul serviciu la minge de set pentru Djokovic.

Sarbul a condus cu 2-0 in setul al patrulea si parea ca se indreapta spre victorie, insa Wawrinka a pus in scena o revenire spectaculoasa si a intors soarta setului in favoarea sa.

Astfel cei doi au ajuns in decisiv unde Wawrinka nu mai reusit sa tina pasul cu adversarul sau si a cedat la zero, practic fara istoric.

Aceasta va fi a treia finala la Australian Open intre Djokovic si Murray, toate de pana acum fiind castigate de sarb, in 2010, 2011 si 2013.

La primele doua Djokovic s-a impus in trei seturi, iar la cea din 2013 Murray a reusit sa ia un set, primul, la tie-break.



Novak Djokovic il elimina pe Stanislas Wawrinka in semifinale la Australian Open