Australian Open

Simona Halep si-a aflat prima adversara si tabloul de la Australian Open

Onlinesport a transmis live text in aceasta pagina tragerea la sorti a meciurilor de simplu de la Australian Open, primul turneu de Mare Slem al anului. Simona Halep este cap de serie numarul 3 in concursul feminin si nu va avea deloc un prim tur usor impotriva unei jucatoare de la jumatatea topului 100 mondial. Halep se afla pe aceeasi parte de tablou cu Maria Sharapova, pe care o poate intalni cel mai devreme in semifinale, dar si cu Ana Ivanovic, impotriva careia ar putea disputa sfert de finala. De asemenea, organizatorii au tinut sa anunte ca Halep este refacuta dupa problemele la stomac si ca va intra fara probleme in competitie.

Asadar,  Simona Halep a fost repartizata in partea de jos a tabloului alaturi de Maria Sharapova si Ana Ivanovic. Pe aceasta din urma o poate intalni in sferturi, in timp ce cu Sharapova se poate duela nu mai devreme de semifinale.

Simona Halep incepe turneul impotriva italiencei Karin Knapp, o jucatoare masiva de 180 cm si experimentata la cei 27 de ani ai sai. In prezent Knapp ocupa locul 51 in lume.

Knapp a jucat la inceputul anului in turneul de la Shenzen, pe care Halep avea sa-l castige, si era eliminata in turul al doilea de Timea Bacsinszky, jucatoarea intalnita de Halep in finala, cu 7-5, 6-2.

Daca trece de Knapp, in turul doi Halep poate da peste Alexandra Dulgheru, jucatoare care o intalneste in primul tur pe Jarmila Gajdosova din Australia.

In turul al 3-lea Halep ar putea sa o intalneasca pe Sabine Lisicki, cea mai puternica adversara din acea parte a tabloului, unde se mai afla Kristina Mladenovic din Franta sau Bethanie Mattek-Sands.

Maria Sharapova joaca in primul tur contra unei jucatoare din calificari, iar in turul al doilea o poate intalni pe Sorana Cirstea. Aceasta incepe de asemenea impotriva unei jucatoare din calificari.

De cealalta parte a tabloului, in partea de sus, se afla lidera mondiala Serena Williams si Petra Kvitova, a patra jucatoare a lumii.

Cele doua se pot intalni in semifinale, insa pana acolo pot da peste Caroline Wozniacki sau Agnieszka Radwanska, doua adversare de luat in seama la acest nivel.

Programul celorlalte jucatoare din Romania in primul tur:

Irina Begu - Angelique Kerber (Germania/9)

Monica Niculescu - Samantha Stosur (Australia/20)

Alexandra Dulgheru - Jarmila Gajdosova (Australia)

Sorana Cirstea - Jucatoare venita din calificari

Sferturile de finala probabile arata astfel:

Serena Williams - Caroline Wozniacki

Petra Kvitova - Agnieszka Radwanska

Ana Ivanovic - Simona Halep

Eugenie Bouchard - Maria Sharapova 

Asa am trait live tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul feminin

2:00 "Am vazut-o pe Simona jucand in finala la Shenzen. A castigat pentru ca am fost eu acolo", a spus Na Li cand a fost intrebata de Simona Halep. 

1:59 Alexandra Dulgheru joaca in primul tur impotriva australiencei Jarmila Gajdosova.

1:55 Irina Begu o intalneste in primul tur pe a 9-a favorita, nemtoaica Angelique Kerber.

1:53 Tragere la sorti grea pentru Monica Niculescu, aceasta urmand a o intalni in primul tur pe Samantha Stosur din Australia, favorita numarul 20.

1:52 Halep o poate intalni in sferturi de finala pe sarboaica Ana Ivanovic. Iata cum arata tabloul complet al posibilelor sferturi de finala:

Serena-Wozniacki
Kvitova-Radwanska
Ivanovic-Halep
Bouchard-Sharapova

1:49 Simona Halep a fost repartizata pe tablou pe pozitia 66 si o va intalni in primul tur pe Karin Knapp din Italia. In acelasi timp, lidera mondiala Serena Williams incepe turneul impotriva belgiencei Alison Van Uytvanck.

1:48 Sorana Cirstea o poate intalni in turul al doilea pe Maria Sharapova, daca ambele vor depasi faza primului tur unde intalnesc jucatoare venite din calificari.

1:46 Incepe tragerea la sorti propriu-zisa. Se incepe cu plasarea pe tablou a jucatoarelor necotate printre cele 32 de favorite.

1:43 "Ma simt excelent sa vad fotografiile cu mine tinand in brate trofeul de anul trecut", a spus la randul sau Wawrinka.

1:39 Na Li este intrebata de ce s-a retras din tenis si pare putin surprinsa de aceasta: "Cum? De ce m-am retras? Pentru ca genunchiul meu nu a mai rezistat". Aceasta mai spune ca vrea sa construiasca o academie de tenis in China si sa devina mama. "Ambele joburi sunt dificile", a glumit chinezoaica.

1:36 Cele doua trofee sunt aduse la tragerea la sorti de Na Li si Stanislas Wawrinka. Ambele trageri la sorti vor fi efectuate de campioana la feminin din 2014.



Simona Halep si-a aflat prima adversara si tabloul de la Australian Open