Australian Open

Irina Begu ajunge in optimi de finala la Australian Open si isi da intalnire cu Bouchard

Jucatoarea Irina-Camelia Begu continua parcursul remarcabil la Australian Open, unde s-a calificat vineri dimineata intre cele mai bune 16 jucatoare dupa ce a invins-o pe Carina Witthoeft din Germania, cu 6-4, 6-4. Begu o intalneste pentru un loc in sferturi pe Eugenie Bouchard, favorita din Canada.

Inceputul partidei dintre Begu si Witthoeft a stat sub semnul echilibrului, in primele trei game-uri de serviciu inregistrandu-se tot atatea break-uri. 

Begu a intrerupt aceasta serie cu primul game de serviciu castigat, aceasta distantandu-se la 3-1.

Atrasa de mai tanara sa adversara intr-un joc de forta din spatele terenului, Begu a gresit la fel de mult ca Witthoeft si s-a vazut egalata la trei dupa o jumatate de ora de joc.

Mai mult decat atat, Witthoeft prelua conducerea dupa game-ul sapte si arata ca incepe sa puna stapanire pe joc.

Momentul decisiv al setului inaugural s-a consumat in game-ul opt cand, pusa sub o mare presiune, Begu a salvat o minge de set prin care ar fi putut scapa printre degete primul act.

S-a facut 4-4 si in game-ul care a urmat jucatoarea noastra obtinea un nou break echivalent cu castigarea primului set.

Begu a inceput setul al doilea de asemenea cu un break, dupa care a avut dificultati in a-si conserva serviciul. Doua sanse de break a salvat jucatoarea noastra inainte de a se distanta pe tabela la 2-0.

La fel ca in primul set, Witthoeft a avut puterea sa revina si, dupa trei game-uri la rand, a preluat conducerea.

In game-ul sase, la 2-3, Begu a salvat doua mingi de break si a scapat in extremis dintr-o situatie limita. Astfel s-a ajuns la 3-3 si apoi la 4-4 intr-un echilibru extrem de tensionat.

Begu a reusit break-ul decisiv in game-ul noua si a avut nevoie de o singura minge de meci pentru a obtine victoria si calificarea in optimile de finala.

Primul serviciu a intrat in teren la minge de meci, iar Witthoeft a returnat afara, moment care a certificat calificarea Irinei Begu intre cele mai bune 16 jucatoare de la Australian Open.

Begu o intalneste pentru un loc in sferturi pe Eugenie Bouchard, favorita din Canada care a trecut de Caroline Garcia, cu 7-5, 6-0.

[news-111978]



Irina Begu ajunge in optimi de finala la Australian Open si isi da intalnire cu Bouchard