Wimbledon

Zvonareva si Serena Williams vor juca finala turneului de la Wimbledon

Jucatoarea rusa Vera Zvonareva s-a calificat, joi, in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a invins-o in trei seturi pe bulgaroaica Tsvetana Pironkova. Adversara rusoaicei din ultimul act va fi Serena Williams, tripla campioana pe iarba londoneza.
Favorita numarul 21, Zvonareva a revenit dupa pierderea primului set, impunandu-se in final cu 3-6, 6-3, 6-2 pentru a ajunge in prima finala de Mare Slem din cariera.

Cel mai bun rezultat al sau a fost o semifinala jucata in 2009 la Australian Open. Zvonareva a atins de doua ori optimile de finala la Wimbledon, in 2003 si 2004.

Clasata pe locul 82 mondial, bulgaroaica de 22 ani, care pana in acest an castigase un singur meci pe iarba de la Wimbledon, a dominat inceputul meciului cu serviciul, reusind break-ul care i-a permis sa se distanteze la 5-2.

Zvonareva a ridicat nivelul jocului in setul secund, in timp ce Pironkova a inceput sa contabilizeze tot mai multe erori nefortate. Rezultatul din teren s-a reflectat imediat pe tabela, unde rusoaica a echilibrat meciul, cu 6-3.

Echilibrul in decisiv s-a rupt devreme, Pironkova pierzandu-si serviciul in chiar primul joc al setului. Zvonareva a profitat de momentul de ratacire in joc al oponentei sale, punand autoritar stapanire pe joc.

Al doilea break a venit fara nicio surpriza si Zvonareva s-a distantat la 5-1, moment in care a devenit clar pentru toata lumea ca Pironkova nu mai poate intoarce soarta intalnirii.

Vera Zvonareva este doar a treia jucatoare din Rusia care va disputa ultimul act la Wimbledon, dupa Olga Morozova (invinsa in 1974 de Chris Evert) si Maria Sarapova (campioana in 2004 in fata Serenei Williams).

In alta ordine de idei, Serena Williams a invins-o in a doua semifinala pe cehoaica Petra Kvitova, scor 7-6, 6-2, calificandu-se pentru a sasea oara in cariera in finala de la All England Tennis.

Finala feminina este programata sambata.

Onlinesport


Zvonareva si Serena Williams vor juca finala turneului de la Wimbledon