Wimbledon

Federer s-a oprit in sferturi

Campionul Roger Federer a parasit turneul din acest an de la Wimbledon in sferturile de finala, fiind invins in patru seturi de cehul Tomas Berdych, al 12-lea favorit la castigarea intrecerii, cu 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.
De sase ori campion pe iarba de la All England Tennis, Federer nu a reusit sa-si gaseasca ritmul, suferind doar a doua infrangere in ultimii opt ani la Wimbledon.

Un break in clasicul game sapte a inclinat balanta in favoarea cehului in primul set, dupa care Federer a reactionat distantandu-se la 3-0 in actul al doilea.

Dupa mai bine de o ora de la primul serviciu cei doi jucatori erau din nou la egalitate, dar echilibrul nu a rezistat prea mult timp, Berdych transand autoritar setul al treilea.

In actul al patrulea s-a mers cap la cap pana in game-ul noua, cand Berdych a reusit break-ul. Cehul a ratat prima minge de meci, dupa care Federer a irosit la randul sau o sansa de break.

Pentru Berdych, 24 ani, calificarea in semifinale reprezinta cel mai bun rezultat din cariera la Wimbledon, dupa ce in 2007 a atins faza sferturilor de finala.

In alta ordine de idei, sarbul Novak Djokovic nu a avut nicio problema in a-l invinge pe Yen-Hsun Lu din Taiwan, cu 6-3, 6-2, 6-2.

Pentru Djokovic, favorit numarul 3, este a doua prezenta in careul de asi de la Wimbledon, dupa 2007.

Berdych si Djokovic se vor intalni asadar in prima semifinala a turneului.

Onlinesport


Federer s-a oprit in sferturi