Wimbledon

Hanescu risca sa fie acuzat de agresiune, cand se va incheia ancheta politiei engleze

Tenismanul Victor Hanescu risca sa fie acuzat de agresiune, în cazul în care politia engleza va demonstra ca românul a scuipat si a lovit un spectator la turneul de la Wimbledon, informeaza cotidianul The Guardian, care prezinta si varianta unui martor la incidentul de vineri.

Potrivit The Guardian, martorul respectiv considera ca la baza iesirii nervoase a lui Hanescu se afla comportamentul a patru tineri din public, care se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. Cei patru, trei britanici si un irlandez, au fost arestati si apoi eliberati pe cautiune, iar o decizie în cazul lor va fi luata dupa ce se va încheia ancheta politiei.

"Hanescu era tratat la picior, iar patru barbati care stateau destul de sus au început sa se lege de el, adresându-i-se cu apelativele «ratat» si «slab». Asta s-a întâmplat când românul se pregatea sa serveasca si el a fost foarte afectat, pentru ca a scapat mingea. Publicul a murmurat, pentru ca toata lumea simtea ca nu este corect. Se vedea ca cei patru bausera", a explicat martorul citat de jurnalul englez.

El a precizat ca un alt incident a avut loc la câteva minute dupa primul: "Hanescu servea din nou si s-a întâmplat ceva. Nu am auzit, dar atunci s-a întors catre o alta sectiune a publicului. A început sa tipe. Parea foarte foarte nervos. S-a îndreptat spre spectatori si apoi a strigat: «F... you». Si am vazut cum a scuipat spre multime. Am vazut saliva clar ca lumina zilei. Un american s-a ridicat în picioare si a spus: «Ce faci? Nu poti sa scuipi spre spectatori». Apoi Hanescu a continuat sa serveasca si a facut intentionat greseli pentru a se încheia ghemul, dupa care s-a îndreptat catre adversar, i-a strâns mâna si a plecat. A fost incredibil".

Potrivit BBC, Victor Hanescu si-a cerut scuze pentru comportamentul sau, într-un comunicat. "Mi-am pierdut controlul pentru scurt timp în al cincilea set, dupa o alta insulta de la cineva din public. Nu ar fi trebuit sa ma comport astfel dar sunt om si am facut o greseala. Erau persoane în public care ma insultau înca de la începutul meciului. Câstigam, aveam patru mingi de meci în setul al treilea, dar din pacate nu l-am câstigat. Apoi, am avut probleme la picior, la finalul setului al patrulea. Vreu sa le cer scuze fanilor, All England Lawn Tennis Club si tuturor celorlalti pentru comportamentul meu", a afirmat tenismanul român.

Victor Hanescu a fost amendat, sâmbata, cu 15.000 de dolari pentru comportament nesportiv si lipsa de combativitate, dupa ce a scuipat în directia unor spectatori, în setul decisiv al meciului cu germanul Daniel Brands, din turul al treilea al competitiei.

Meciul lui Victor Hanescu, din turul al treilea de la Wimbledon, s-a terminat, vineri, la scorul de 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 în favoarea lui Brands, când românul s-a retras, dupa ce în setul trei a avut patru mingi de meci.

Imaginile TV l-au aratat pe Hanescu care scuipa înspre fani, la începutul setului decisiv, dupa ce sportivul român a fost victima unor injurii venite dinspre tribuna. În urma acestui incident, sportivul în vârsta de 28 de ani a parasit terenul de joc la scorul de 3-0 pentru Brands.

În setul cinci, Hanescu a încercat sa traga de timp dupa ce a acuzat probleme medicale în setul patru, pentru a-i forta pe arbitri sa amâne partida pentru sâmbata. Aceste gesturi ale lui Hanescu nu au fost pe placul publicului londonez care a început sa îl sustina si mai puternic pe Brands, locul 98 ATP. Dupa ce la începutul gameului trei din setul decisiv Hanescu a fost penalizat de arbitru pentru comportament nesportiv, camerele care transmiteau meciul l-au surprins pe sportivul român înjurând în limba româna mai multi spectatori. Dupa ce i-a cerut arbitrului partidei sa intervina pentru calmarea spiritelor, iar acesta nu a facut-o, Hanescu a facut intentionat patru greseli de picior, dupa care s-a îndreptat spre centrul terenului. Hanescu a întins mâna spre arbitru pentru a anunta ca renunta la meci. Acesta, vizibil mirat de hotarârea sportivului român, nu a întors gestul si l-a cautat din priviri pe supervizorul partidei. Ulterior, Hanescu l-a salutat pe Brands, iar publicul a izbucnit în urale ca sportivul german a acces în optimile de finala de la Wimbledon.

Un purtator de cuvânt al Scotland Yard a declarat, vineri, ca patru barbati au fost interogati pentru tulburarea linistii publice dupa ce Hanescu s-a plâns unor ofiteri de politie: "Politia a fost chemata la terenul 18 pentru tulburarea ordinii. Patru tineri au fost retinuti, Cu totii au fost dusi la o sectie de politie pentru tulburarea linistii".

Ulterior, un purtator de cuvânt al All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a declarat ca arestarea celor patru persoane dupa meciul românului Victor Hanescu nu au legatura cu incidentul în care a fost implicat sportivul.

Mediafax



Hanescu risca sa fie acuzat de agresiune, cand se va incheia ancheta politiei engleze