Wimbledon

Mahut: "Nu stiu cate ore am jucat". Federer si Djokovic au reactionat

Francezul Nicolas Mahut, care a intrat în istorie alaturi de americanul John Isner pentru cel mai lung meci de tenis disputat, a declarat, miercuri, dupa ce partida lor a fost întrerupta a doua oara, cu putine minute de a "împlini" zece ore de joc, ca nu stie cât a stat pe teren.

Partida dintre americanul John Isner, cap de serie numarul 23, si francezul Nicolas Mahut, din turul întâi al turneului de la Wimbledon, devenita cea mai lunga din istorie, dar si meciul cu cele mai multe ghemuri jucate, s-a întrerupt, miercuri seara, a doua oara, din cauza întunericului, dupa 9 ore si 54 de minute.

Meciul a mai fost întrerupt, marti, dupa patru seturi, din cauza întunericului si a fost reluat miercuri. Scorul dintre Mahut, 28 de ani, locul 148 ATP, si Isner, 25 de ani, locul 19 ATP, este de 4-6, 6-3, 7-6 (7), 6-7 (3), 59-59.

Miercuri, cei doi au jucat sapte ore si sase minute, cel mai lung set din istorie, si au servit împreuna 192 de asi. Întâlnirea va continua joi.

"Este un campion, a trebuit sa lupt cum n-am mai facut-o niciodata, vom reveni mâine si vom vedea, dar este un moment incredibil. Nu stiu ce sa spun, nu stiu câte ore am jucat", a declarat Mahut, care a mai disputat în turul doi al calificarilor un set maraton, câstigat cu 24-22, în fata lui britanicului Alex Bogdanovici.

"Nu se va mai întâmpla niciodata asa ceva. Am servit amândoi fantastic", a afirmat, la rândul sau, Isner, singurul care a avut mai multe mingi de meci în setul decisiv, ultima la scorul de 59-58.

Isner a servit 98 de asi, în timp ce adversarul sau 94, cei doi pulverizând, astfel, recordul lui Ivo Karlovici, de 78 de asi.

Isner si Mahut au decis de comun acord la ora locala 21.10 sa întrerupa meciul pâna joi.

Istorica întâlnire a stârnit un interes major în rândul celorlalti jucatori prezenti la Wimbledon, care s-au strâns sa urmareasca la TV meciul de pe terenul 18.

"Este inimaginabil, nu stim daca sa plângem sau sa râdem", a spus principalul favorit al competiei londoneze, elvetianul Roger Federer.

"Ce sa zic? Este surprinzator", a declarat si sârbul Novak Djokovici, numarul trei mondial, când scorul era 35-35. "Toata lumea de la vestiare se uita la asta, peste tot. Sunt impresionat de faptul ca cei doi si-au tinut serviciul atât de usor pe parcursul întregii zile. Este incredibil! Poate ca ar fi trebuit sa ajunga la un acord sa joace tie-break la scorul de 50-50. Nu este important învingatorul, au câstigat amândoi", a adaugat Djokovici.

Câstigatorul acestei partide va da piept în turul doi cu olandezul Thiemo De Bakker, care l-a învins pe columbianul Santiago Gilardo tot într-un alt meci lung, cu scorul de 16-14 în decisiv.

Mediafax



Mahut: "Nu stiu cate ore am jucat". Federer si Djokovic au reactionat