Australian Open

Federer: "Nu am niciun regret, am facut un turneu bun"

Jucatorul elvetian Roger Federer a declarat, joi, ca nu are niciun regret dupa înfrângerea din semifinala turneului Australian Open, suferita în fata sârbului Novak Djokovici, mentionând ca a fost un meci "al agresivitatii", informeaza AFP.

"El a facut un meci mare. Nu cred ca am jucat slab, deci partida s-a jucat cu intensitate. Când jucam unul împotriva celuilalt, încercam amândoi sa fim cât mai agresivi pe teren. Novak are mari atuuri în jocul sau, se misca extrem de bine. A fost un meci al agresivitatii", a precizat numarul doi mondial.

Federer a adaugat ca, în ciuda acestei înfrângeri, este optimist în ceea ce priveste urmatoarele turnee. "Am pierdut putine meciuri în ultimul timp, sunt multumit de jocul meu si de conditia mea fizica. Bineînteles ca este o lovitura, însa cred ca am facut un turneu bun. Nu am niciun regret, am dat totul. Am avut un sezon trecut foarte bun si la fel va fi si acesta", a mai spus tenismanul elvetian.

La rândul sau, Novak Djokovici a apreciat rezultat de joi drept o mare performanta. "Sunt fericit pentru modul în care am jucat. Am stiut ca aceste doua saptamâni vor fi perioada cea mai importanta a anului. Am vrut sa practic cel mai bun joc al meu în aceasta perioada si am încercat sa-mi programez forma fizica pentru acest turneu. Si a dat roade", a mai spus jucatorul sârb.

Novak Djokovici, al treilea favorit al competitiei, l-a învins, joi, cu scorul de 7-6 (7/3), 7-5, 6-4, pe jucatorul elvetian Roger Federer, cap de serie numarul doi, si s-a calificat în finala Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Djokovici accede, astfel, pentru a doua oara în finala unui turneu de Grand Slam, dupa ce în 2008 a câstigat Australian Open, învingându-l pe francezul Jo-Wilfred Tsonga. Tot atunci a fost înregistrata ultima finala de Grand Slam în care nu a evoluat Rafael Nadal sau Roger Federer, jucatorii care au dominat tenisul mondial în ultimii ani.

Tensimanul sârb îl va avea adversar în utimul act al turneului australian pe învingatorul dintre britanicul Andy Murray, cap de serie numarul 5, si spaniolul David Ferrer, al saptelea favorit, aceasta întâlnire fiind programata vineri.

Mediafax



Federer: "Nu am niciun regret, am facut un turneu bun"