Australian Open

David Ferrer despre eliminarea lui Nadal: "Nu este o victorie adevarata"

Tenismanul David Ferrer a declarat dupa meciul câstigat, miercuri, în fata lui Rafael Nadal, în sferturile de finala de la Australian Open, ca este constient de faptul ca victoria obtinuta în fata liderului mondial a fost facilitata de accidentarea adversarului, survenita în primul set.

Nadal a pierdut, miercuri, partida disputata cu Ferrer, al saptelea favorit, scor 4-6, 2-6, 3-6, dar numarul 1 ATP s-a accidentat la începutul meciului. Rafael Nadal a parasit terenul si a mers la vestiare la scorul de 2-1 în favoarea lui Ferrer, în urma unei accidentari la piciorul stâng, apoi a revenit având coapsa stânga bandajata. Rafael Nadal a mai primit îngrijiri medicale dupa ghemul al cincilea, dar a continuat sa joace, în ciuda accidentarii, fiind învins în doua ore si 33 de minute de joc.

Aflat pe Rod Laver Arena, fostul tenisman australian Todd Woodbridge, acum consultant pentru canalul Seven Sport, a afirmat ca în zona terenului "este mai mult personal medical decât în Anatomia lui Grey".

"Nu a fost usor, am avut mult de munca. Am luptat mult si am jucat agresiv. Dar Rafa nu a fost la cel mai ridicat nivel. Daca a fost accidentat, nu este o victorie adevarata. Stiam ca nu poate alerga, dar eu am stat focalizat pe jocul meu. Totusi, sunt fericit, este o victorie extraordinara pentru mine", a spus David Ferrer.

La rândul sau, Nadal nu a dorit sa ofere amanunte despre accidentarea suferita, pentru ca nu stie exact ce are, dar si din respect pentru prietenul sau Ferrer. "Nu m-am simtit bine, dar nu pot spune nimic despre accidentarea mea. Prefer sa nu vorbesc pentru ca nici eu nu stiu exact. Din respect pentru învingator, care îmi este prieten, prefer sa vorbesc despre meci. Când pierd, se spune mereu ca am o problema si nu vreau sa las aceasta impresie. Am facut tot ce am putut", a spus Nadal, care a admis ca dupa problemele fizice aparute în debutul primului set, meciul a fost "aproape terminat" pentru el.

Ferrer a obtinut, miercuri, a patra victorie din cele 15 întâlniri disputate pâna în prezent cu coechipierul sau din echipa de Cupa Davis a Spaniei, prima din 2007. Numarul 7 ATP l-a mai învins pe Nadal în 2004, la Stuttgart, pe zgura, în prima lor întâlnire, si de doua ori în 2007, la US Open si la Turneul Campionilor de la Shanghai, ambele disputate pe suprafata rapida.

Prin calificarea în semifinale, David Ferrer a obtinut cea mai buna performanta din cariera la Australian Open, din 2003 de când participa la aceasta competitie. Totodata, el si a egalat cel mai bun rezultat obtinut la un turneu de Grand Slam, dupa ce în 2007 a acces în semifinale la US Open.

Rafael Nadal, detinatorul titlurilor la Roland Garros, Wimbledon, si US Open, rateaza ocazia de a deveni primul jucator dupa Rod Laver în 1969 care câstiga toate turneele de Grand Slam consecutiv. El a abandonat în editia trecuta a Australian Open, în sferturile de finala, în urma unei accidentari la genunciul drept.

David Ferrer îl va întâlni în semifinale pe britanicul Andy Murray, al cincilea favorit.

În cealalta semifinala vor evolua elvetianul Roger Federer, cap de serie numarul doi, si sârbul Novak Djokovici, al treilea favorit.

Mediafax



David Ferrer despre eliminarea lui Nadal: "Nu este o victorie adevarata"