Australian Open

A 8-a semifinala consecutiva pentru Federer la Australian Open

Numarul doi mondial Roger Federer s-a calificat, marti, pentru al optulea an la rand in careul de asi la Australian Open, turneu pe care l-a castigat de patru ori in cariera. Astfel, fostul lider al ierarhiei ATP este la doar doua meciuri distanta de titlul de Mare Slem cu numarul 17, urmatorul oponent fiind sarbul Novak Djokovic.

Federer a avut o misiune facila, marti, in primul sfert de finala al tabloului masculin, cand l-a intalnit pe conationalul si bunul sau prieten Stanislas Wawrinka. Meciul s-a incheiat dupa 107 minute cu 6-1, 6-3, 6-3 in favoarea lui Federer.

“Cred ca a fost un meci bun pentru mine. Am inceput bine si apoi am fost capabil sa servesc si sa returnez foarte precis”, a spus Federer la final.

Fara set pierdut pana la intalnirea de marti, Wawrinka a declarat: “Sunt dezamagit de aceasta infrangere, dar cred ca el a jucat prea bine. Pentru fiecare minge trimisa de mine a gasit un raspuns”.

Cu aceasta a 27-a aparitie consecutiva in sferturile de finala ale unui turneu de Mare Slem, Federer a egalat recordul americanului Jimmy Connors in era Open, in timp ce pentru Wawrinka a fost a doua prezenta intre cei mai buni opt jucatori la un Grand Slam, dupa editia din 2010 a US Open.

Federer si Wawrinka au castigat impreuna titlul olimpic la Beijing in 2008, iar in 2011 ambii jucatori nu cunoscusera gustul amar al infrangerii pana la intalnirea directa de marti. Federer continua seria de invincibilitate, ajungand la un record de 59 de succese din 66 de meciuri jucate la Antipozi.

Adversarul lui Federer din semifinale va fi sarbul Novak Djokovic, care nu i-a lasat nicio sansa cehului Tomas Berdych. Al treilea jucator al lumii s-a impus cu 6-1, 7-6, 6-1, singurele probleme ale sarbului fiind in setul secund, cand a revenit de la 1-4.

Cei doi semifinalisti se vor afla pentru a 20-a oara fata in fata, Federer castigand pana acum 13 dintre intalniri, ultima dintre acestea in penultimul act al Turneului Campionilor de la Londra, editia 2010.

Ultima victorie a lui Djokovic dateaza din semifinalele US Open de anul trecut, cand l-a invins pe Federer in cinci seturi de mare spectacol. Ulterior sarbul avea sa piarda finala in fata lui Rafael Nadal

Onlinesport



A 8-a semifinala consecutiva pentru Federer la Australian Open