Australian Open

Serena Williams, campioana la Openul Australiei

Jucatoarea americana Serena Williams si-a trecut, sambata, in palmares al cincilea titlu de Mare Slem la Melbourne, dupa ce a invins-o in finala pe belgianca Justine Henin, cu 6-4, 3-6, 6-2. Sportiva din Statele Unite a mai castigat Openul Australiei in 2003, 2005, 2007 si 2009.
Lidera mondiala si detinatoarea titlului de la Antipozi a avut nevoie de 2 ore si 7 minute pentru a-si trece in cont al 12-lea titlu de Mare Slem din cariera.

Inceputul meciului a stat sub semnul echilibrului, cu game-uri intens disputate pe serviciul ambelor jucatoare. Serena a reusit primul break in game-ul patru, dupa care Henin a ratat doua sanse de rebreak, astfel ca principala favorita s-a distantat la 4-1 cu serviciul.

Castigatoare a Openului Australiei in 2004, Justine Henin a reusit break-ul in clasicul game sapte, egaland apoi scorul la patru.

In cele din urma Serena Williams si-a impus jocul, castigand primul set cu 6-4 in urma unui nou game pe serviciul adversarei sale.

Jucatoarea de 28 ani din Statele Unite a inceput setul secund ratand doua sanse de break, dupa care Henin a rupt echilibrul. Serena a replicat in jocul imediat urmator si cele doua finaliste se mentineau la egalitate dupa patru game-uri.

Henin a ridicat nivelul jocului sau si s-a distantat din nou cu break, astfel ca fosta lidera mondiala din Belgia a trimis meciul in decisiv spre bucuria spectatorilor prezenti in tribunele arenei Rod Laver.

Revenita in circuitul mondial profesionist dupa 20 luni de absenta, Henin a pierdut controlul meciului in decisiv, Serena Williams inclinand decisiv balanta in favoarea sa.

Cu un procentaj de 64 la suta la primul serviciu si 12 asi, Serena Williams a facut diferenta, obtinand a opta victorie din cariera in fata lui Henin din 14 confruntari directe.

In urma victoriei de la Openul Australiei in contul Serenei Wililams vor intra 2.1 milioane dolari, in timp ce finalista Justine Henin va fi recompensata cu 1.05 milioane dolari.

Onlinesport: Dumitru Stircu
credit foto: julieedgley


Serena Williams, campioana la Openul Australiei