Australian Open

Del Potro, eliminat de Cilic in optimi

Jucatorul argentinian Juan Martin Del Potro a esuat in tentativa de a-si trece in palmares un al doilea titlu consecutiv de Mare Slem, fiind eliminat in optimile de finala ale Openului Australiei de croatul Marin Cilic.
In varsta de 21 ani, Cilic s-a impus in fata lui Del Potro, cu 5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-3, la capatul unui meci intins pe durata a 4 ore si 38 minute.

Cilic s-a revansat astfel pentru infrangerile suferite in fata lui Del Potro in 2009, in optimi la Australian Open si in sferturi la US Open.

Clasat pe locul 14 in ierarhia mondiala, Marin Cilic va juca in premiera in sferturi la Melbourne, dupa ce la precedentele doua editii s-a oprit faza optimilor.

Altfel, Rafael Nadal si Andy Murray vor juca pentru un loc in semifinale, dupa ce i-au invins in optimi pe uriasii Ivo Karlovic, respectiv John Isner.

Detinator al titlului la Openul Australiei, Nadal a trecut de Karlovic, cu 6-4, 4-6, 6-4, 6-4, in timp ce Murray nu i-a lasat prea multe sanse lui Isner, pe care l-a invins cu 7-6 (4), 6-3, 6-2.

Nadal si Murray se vor intalni pentru a zecea oara in cariera, spaniolul clasat pe locul doi mondial castigand pana acum sapte dintre partide.

La Openul Australiei va fi a doua intalnire intre cei doi, dupa cea din optimile editiei 2007, cand Nadal s-a impus in cinci seturi.

In ultimul meci al zilei programat pe tabloul masculin se intalnesc americanul Andy Roddick si chilianul Fernando Gonzalez.

Onlinesport


Del Potro, eliminat de Cilic in optimi