Australian Open

Federer s-a calificat in optimi, obtinand a 50-a victorie la Melbourne

Liderul mondial Roger Federer s-a calificat, sambata, in optimile de finala ale Openului Australiei, dupa ce l-a invins in trei seturi pe spaniolul Albert Montanes, obtinand victoria cu numarul 50 la Grand Slamul de la Antipozi.
Federer a avut nevoie de 108 minute pentru a-l invinge pe al 31-lea favorit, cu 6-3, 6-4, 6-4.

De trei ori invingator la Melbourne si finalist la editia precedenta, Federer a obtinut a 50-a victorie la Openul Australiei unde a fost invins doar de sapte ori in zece participari.

Elvetianul il va intalni in turul urmator pe favoritul local Lleyton Hewitt, care l-a invins pe Marcos Baghdatis, scor 6-0, 4-2, cipriotul abandonand intalnirea din cauza unei accidentari.

Federer si Hewitt se vor afla pentru a 24-a oara fata in fata, jucatorul elvetian obtinand nu mai putin de 16 victorii, dintre care 14 la rand incepand cu optimile Openului Australiei din 2004.

Ultima victorie a lui Hewitt asupra lui Federer dateaza din 2003, cand australianul a castigat in cinci seturi in confruntrea dintre Australia si Elvetia contand pentru semifinalele Cupei Davis.

In optimile de finala s-a calificat si campionul din 2008, sarbul Novak Djokovic, care l-a invins fara probleme pe uzbekul Denis Istomin, cu 6-1, 6-1, 6-2.

Nikolay Davydenko nu i-a cedat decat sapte game-uri argentinianului Juan Monaco in drumul spre optimi, invingandu-l pe sud-american, cu 6-0, 6-3, 6-4, in timp ce Fernando Verdasco a profitat de abandonul austriacuuli Stefan Koubek, dupa ce castigase primul set cu 6-1.

Intr-o alta partida, spaniolul Nicolas Almagro l-a scos din competitie pe columbianul Alejandro Falla, cu 6-4, 6-3, 6-4, calificandu-se pentru prima data in cariera in optimile Openului Australiei.

Onlinesport
credit foto: Richard.Fisher


Federer s-a calificat in optimi, obtinand a 50-a victorie la Melbourne