Australian Open

Henin in optimi la Melbourne, dupa victoria 500 a carierei

Fosta campioana Justine Henin s-a calificat, vineri, in optimile de finala ale Openului Australiei, dupa ce a invins-o in trei seturi pe rusoaica Alisa Kleybanova, a 27-a favorita a tabloului feminin.
Revenita la inceputul anului in activitatea competitionala, Henin a trecut de adversara sa in trei seturi, cu 3-6, 6-4, 6-2, dupa un meci care s-a intins pe durata a 2 ore si 21 minute.

"Este o mare provocare sa revin la cel mai inalt nivel si cred ca imi plac provocarile. Intotdeauna trebuie sa trag pana la limita si sa-mi cunosc limitele. Sunt mandra de ce am reusit pana acum si cred ca jocul meu este unul bun", a declarat Henin.

In turul urmator Henin o va intalni pe conationala sa Yanina Wickmayer, care a invins-o, de asemenea in trei seturi, pe italianca Sara Errani, cu 6-1, 6-7, 6-3.

Rusoaicele Dinara Safina si Maria Kirilenko si-au obtinut la randul lor locul in optimile de finala, dupa victorii asupra Elenei Baltacha, scor 6-1, 6-2, respectiv Robertei Vinci, scor 7-5, 7-6.

Intr-o alta partida din turul al treilea, Alona Bondarenko din Ucraina a invins-o pe Jelena Jankovic din Serbia, cu 6-2, 6-3, aceasta din urma nereusind sa-si apere punctele obtinute in urma cu un an cand a ajuns in optimi.

Onlinesport
credit foto: paddynapper


Henin in optimi la Melbourne, dupa victoria 500 a carierei