Australian Open

Murray si Roddick, in optimi la Melbourne

Cei doi Andy din topul mondial, Murray si Roddick, s-au calificat, vineri, in optimile de finala ale Openului Australiei de la Melbourne, primul turneu de Mare Slem al anului.
Britanicul Andy Murray a avut nevoie de doar 112 minute pentru a-l invinge in turul al treilea pe francezul Florent Serra, cu 7-5, 6-1, 6-4, favoritul 5 reusind 14 asi si un total de 49 puncte direct castigatoare.

Aflat in cautarea primului titlu de Mare Slem din cariera, Murray va juca pentru un loc in sferturi cu americanul John Isner, care l-a invins in patru seturi pe francezul Gael Monfils, cu 6-1, 4-6, 7-6 (4), 7-6 (5).

Prezent pentru al treilea an consecutiv pe tabloul principal de la Melbourne, Isner atinge cea mai buna performanta a carierei la Antipozi, egaland totodata si cel mai valoros rezultat personal intr-un Grand Slam. In septembrie 2009, Isner atingea faza optimilor de finala la US Open.

Cotat cu a saptea sansa la castigarea titlului, americanul Andy Roddick a avut parte de un meci mult mai intens cu spaniolul Feliciano Lopez, pe care l-a invins cu 6-7 (4), 6-4, 6-4. 7-6 (3), la capatul a 212 minute.

Ambii jucatori au reusit un numar impresionant de asi, 29, diferenta fiind facuta la totalul greselilor nefortate, 60 adunate in dreptul spaniolului, fata de cele doar 21 comise de Roddick.

Roddick il va intalni in optimi pe chilianul Fernando Gonzalez, favoritul 11 al competitiei, care l-a invins in cinci seturi pe kazahul Evgeny Korolev, scor 6-7 (5), 6-3, 1-6, 6-3, 6-4.

Altfel, argentinianul Juan Martin Del Potro continua la Melbourne, dupa victoria in patru seturi obtinuta in fata germanului Florian Meyer, scor 6-3, 0-6, 6-4, 7-5.

Onlinesport


Murray si Roddick, in optimi la Melbourne