Australian Open

Federer s-a impus la pas in fata lui Hanescu

Liderul mondial Roger Federer nu a avut nicio problema in a se califica, joi, in turul 3 la Openul Australiei, jucatorul elvetian invingandu-l pe Victor Hanescu, ultimul reprezentant al Romaniei ramas in competitia de simplu, cu 6-2, 6-3, 6-2.
Surprins de Igor Andreev in primul meci al turneului, Roger Federer a controlat intalnirea cu Victor Hanescu inca din debut, elvetianul distantandu-se la 3-0.

Cel mai bine clasat jucator roman al momentul a avut trei mingi de brea la scorul de 2-4, dar Federer a trecut rapid peste momentul dificil, pastrand diferenta de un break cu un serviciu as.

Primul set a intrat in contul elvetianului dupa 34 minute, Federer reusind un al doilea break dupa ce dreapta lui Hanescu a iesit in afara terenului.

Setul al doilea a stat sub semnul echilibrului pana in game-ul opt, cand Federer a fortat decisiv cu dreapta, realizand break-ul decisiv. A priori, Hanescu a irosit o sansa de a castiga pe serviciul oponentului sau in clasicul game sapte.

In cele din urma setul secund i-a revenit liderului mondial cu 6-3, dupa care balanta s-a rupt si mai mult in debutul actului al treilea.

Afectat vizibil de pierderea rapida a primelor doua seturi, Hanescu si-a pierdut de doua ori serviciul, astfel ca Federer a zburdat sub privirile Printului William al Marii Britanii spre un 4-0 descurajant pentru Victor.

Federer a inchis meciul cu 6-2, 6-3, 6-2, dupa o ora si 39 minute de la primul serviciu, timp in care a reusit 8 asi, un total de 52 puncte castigatoare, bifand doar 18 greseli nefortate.

Desi a avut un procentaj mai bun la primul serviciu (70%), Hanescu nu a reusit decat 3 asi si un total de 20 puncte castigatoare, adunand in dreptul sau 26 greseli nefortate.

La final liderul mondial i-a acordat americanului Jim Courier un interviu mai mult decat interesant, fiind intrebat mai mult despre viata privata. Iata ce a declarat Federer: "Victor este un jucator dificil, dar este mai obisnuit pe zgura. Referitor la nuntea mea, aceasta a fost foarte frumoasa si cei care ma cunosc stiu ca sunt emotiv. Credeam ca dupa atatia ani cu Mirka nu voi avea emotii la nunta, dar totusi am avut. Este un sentiment frumos sa fiu mai nou si tata. Ma simt minunat si totul este perfect. Copii plang destul de mult, dar chiar si asa ii iubesc mult"

Roger Federer il va intalni pentru un loc in optimile de finala pe spaniolul Albert Montanes, in timp ce Victor Hanescu s-a oprit pentru a treia oara in cariera in turul secund la Openul Australiei, unde nu a reusit niciodata sa treaca de primele doua runde.

Asa am trait LIVE meciul dintre Federer si Hanescu

Onlinesport: Dumitru Stircu


Federer s-a impus la pas in fata lui Hanescu