Australian Open

Nadal, demonstratie de forta in turul doi la Melbourne

Detinatorul titlului de la Openul Australiei, Rafael Nadal, a facut o adevarata demonstratie de forta, miercuri, in meciul disputat contra slovacului Lukas Lacko in turul secund al concursului de la Melbourne.
Cotat cu sansa a doua la castigarea unui nou titlu, Nadal nu i-a lasat nicio sansa oponentului sau, pe care l-a invins dupa 113 minute, cu 6-2, 6-2, 6-2.

"Cred ca am jucat bine, nu? In debut am avut o miscare buna pe teren si am controlat in permanenta mingea. Am facut un meci foarte bun", a declarat Nadal dupa meciul cu Lacko.d

Urmatorul adversar al spaniolului clasat pe locul doi mondial va fi germanul Philipp Kohlschreiber, care l-a invins in patru seturi pe americanul Wayner Odesnik, scor 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

Nadal are un procentaj de suta la suta in fata lui Kohlschreiber, castigand toate cele patru dispute anterioare. Cei doi vor juca pentru a doua oara la Openul Australiei, dupa intalnirea din 2007, cand Nadal s-a impus in turul secund, cu 7-5, 6-3, 4-6, 6-2.

Altfel, americanul Andy Roddick s-a calificat la randul sau in turul al treilea, dupa ce l-a invins pe brazilianul Thomaz Bellucci, cu 6-3, 6-4, 6-4, la capatul unui meci nelipsit de momente controversate.

Favorit numarul 7, Roddick s-a ciocnit in timpul meciului cu un arbitru de linie, riscand o noua accidentare la genunchiul care l-a scos din circuit pentru finalul anului 2009.

In turul al treilea s-au mai calificat Gael Monfils, Fernando Gonzalez, Feliciano Lopez, Stanislas Wawrinka, John Isner, Ivan Ljubicic si Evgeny Korolev.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Nadal, demonstratie de forta in turul doi la Melbourne