Australian Open

Adversarele jucatoarelor din Romania la Openul Australiei

Romania va fi reprezentata in turneul feminin din cadrul Openului Australiei de nu mai putin de cinci jucatoare, Sorana Cirstea, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Raluca-Ioana Olaru si Edina Gallovits obtinand dreptul direct de a juca in primul tur. Singurul reprezentant la masculin este Victor Hanescu.
Sorana Cirstea o va intalni in runda inaugurala pe Olivia Rogowska din Australia, o jucatoare de 18 ani clasata pe locul 146 WTA si care va juca pentru a doua oara pe tabloul de simplu de la Melbourne.

Invingatoarea acestei partide va juca in turul secund contra jucatoarei care se va impune in disputa dintre Jelena Dokic (Australia) si Alisa Kleybanova (Rusia).

Aflata in premiera pe tabloul la Melbourne si pentru a doua oara la un Grand Slem, dupa US Open 2009, Alexandra Dulgheru va avea in primul tur o adversara din calificari. Pentru turul secund se prefigureaza o eventuala intalnire cu invingatoarea meciului dintre Anna Chakvetadze (Rusia) si Flavia Penneta (Italia).

Misiune dificila pentru Edina Gallovits, care o va intalni in primul tur pe rusoaica Nadia Petrova, a 19-a favorita la castigarea turneului.

Sortii au fost si mai putin favorabili cu Monica Niculescu, jucatoarea nascuta la Slatina in urma cu 22 ani urmand a juca impotriva sarboaicei Jelena Jankovic, favorita numarul opt la castigarea competitiei.

Raluca-Ioana Olaru o va infrunta in runda de debut pe Kateryna Bondarenko din Ucraina, favorita numarul 30 a turneului feminin de la Melbourne.

Hanescu il va intalni pe Chela in primul tur la Melbourne

Jucatorul Victor Hanescu va juca impotriva argentinianului Juan Ignacio Chela in primul tur al concursului de Mare Slem de la Melbourne. Cea mai buna performanta a lui Hanescu la Openul Australiei a fost prezenta in turul secund la editiile din 2005 si 2009.

Prezent pentru al saptelea an consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open, Hanescu a fost repartizat in partea superioara a tabloului masculin, avand sanse sa-l intalneasca in turul secund pe liderul mondial Roger Federer.

Elvetianul il va intalni in runda inaugurala pe rusul Igor Andreev, in timp ce numarul doi mondial si totodata detinatorul titlului, Rafael Nadal, il va avea drept oponent pe australianul Peter Luczak.

Primul Mare Slem al anului va debuta, luni, 18 ianuarie, in complexul Melbourne Park.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Adversarele jucatoarelor din Romania la Openul Australiei