Fotbal American

Un roman va juca in NFL

Românul Zoltan Mesko va evolua din aceasta luna pentru una dintre cele mai puternice formatii din National Football League (NF), New England Patriots, care l-a transferat, duminica, în a cincea zi de draft din fotbalul american, informeaza cotidianul Puterea.

În vârsta de 24 de ani, Mesko s-a nascut la Timisoara pe 16 martie 1986 si a învatat la Scoala germana pâna la mijlocul anilor ‘90, atunci când împreuna cu familia sa a emigrat în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se la Ohio.

Dupa ce în adolescenta a practicat fotbalul european, si-a descoperit talentul pentru cel american, iar în urma cu sase ani a intrat la Universitatea din Michigan, fiind legitimat si la echipa Michigan Wolverines, care evolueaza în campionatul colegiilor (NCAA).

În toata aceasta perioada a reusit sa devina unul dintre cei mai buni punteri, primind si mai multe distinctii din partea organizatiilor de profil.

Ieri, Zoltan, care vorbeste fluent româna, si-a îndeplinit visul dupa ce oficialii gruparii New England Patriots au decis sa-l drafteze de la Michigan, mai ales ca la noua sa echipa îl va avea coechipier pe idolul sau Tom Brady.

Detinuta de multimiliardarul Robert Kraft, Patriots a câstigat de trei ori Super Bowl-ul si îsi disputa meciurile pe un stadion cu o capacitate de 69.000 de locuri. 


Un roman va juca in NFL