Jocuri olimpice

Jocurile Olimpice de vara din 2020 ar putea fi organizate in Africa de Sud. Revin vuvuzelele?

Jacques Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic, a declarat recent, intr-o conferinta de presa sustinuta la Durban, ca Africa de Sud este capabila sa organizeze in acest moment o editie a Jocurilor Olimpice de vara.
"Mi-ar placea ca aceasta idee sa prinda contur, pentru ca Africa de Sud poate organiza Jocuri foarte bune. Nu exista indoieli in aceasta privinta", a spus Rogge.

Dupa Londra in 2012, Jocurile Olimpice de vara vor fi organizate la Rio de Janeiro in 2016, astfel ca Africa va ramane singurul continent fara nicio editie gazduita.

"CIO ar fi incantat sa duca jocurile in Africa, singurul continent care nu a cunoscut pana acum organizarea unei editii, dar trebuie sa se stie inca de pe acum ca noi atribuim gazduirea pe baze solide de calitate", a mai spus Rogge.

O posibilitate pentru intrarea Continentului Negru in istoria miscarii olimpice ar putea fi anul 2020, cu Africa de Sud singura natiune capabila sa-si asume organizarea unui eveniment de o asemenea anvergura.

Marturie in acest sens stau Cupa Mondiala de rugby din 1995 si Cupa Mondiala de fotbal din 2010. Cu toate acesta, exista in continuare semne de intrebare in legatura cu securitatea in afara arenelor sportive si contestatiile publice la adresa traditionalelor si obositoarelor vuvuzele, care si-au pus o amprenta acustica importanta asupra intrecerii fotbalistice din acest an.

Onlinesport


Jocurile Olimpice de vara din 2020 ar putea fi organizate in Africa de Sud. Revin vuvuzelele?