Jocuri olimpice

Dezvaluirile cutremuratoare ale Claudiei Pechstein: Cum a incercat sa se sinucida

Patinatoarea Claudia Pechstein, cea mai buna sportiva germana la Olimpiada de iarna, cu cinci medalii de aur, doua de argint si doua de bronz, isi va lansa luni autobiografia "De aur si de sange", in care face o serie de dezvaluiri cutremuratoare. Iata aici cum Pechstein povesteste pe larg modul in care a incercat sa se sinucida alaturi de sotul ei, dupa ce a fost suspendata pe o perioada de doi ani pentru dopaj.
<
Cautam un plan concret. Suicidul este un remediu. Suicidiul este remediul tututor problemelor. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca ma voi gandi la asa ceva. Dar niciodata nu ma gandeam ca voi fi acuzata de dopaj. Urmatoarele ore si zile au fost in deziluzie. Acest gand nu ma mai parasea. Am discutat cu Marcus, cautam solutii. Asfixierea parea prea dureroasa. Cea mai buna solutie parea supradoza cu pastile. Un somn calm din care sa nu te mai trezesti niciodata.

Dupa parerea mea, cea mai sigura si rapida solutie pentru a parasi lumea era o saritura. O saritura in adanc, cu un impact dur. Totul era stabilit, aceasta era cea mai buna cale. Acum totul se sfarsea. Pe autostrada A71, nu departe de casa unde mama lui Marcus locuia, era un pod urias. Cateva persoane l-au testat deja si nimeni nu a supravietuit.  Am trimis un sms catre managerul meu, Ralf, pe care il anuntam ce aveam de gand sa fac. Poate era un semn al fricii, un semn ca nu doream ca asta sa se intample.

M-am urcat in masina cu Marcus si am condus putin. La un moment dat m-am intrebat ce ma fac daca Marcus opreste si spune 'Haide, sa sarim. Aici si acum' Sunt oare gata pentru asta? Este totul sfarsit? Pentru totdeauna? Fara sa ne luam ramas bun?

13 secunde mai tarziu, telefonul meu a sunat. Era managerul meu. "Despre ce e vorba? Ce e tampenia asta?". I-am spus, fara emotii, ca nu mai este de actualitate.>>


Dezvaluirile cutremuratoare ale Claudiei Pechstein: Cum a incercat sa se sinucida