Jocuri olimpice

Juan Antonio Samaranch a incetat din viata

Presedintele de onoare al Comitetului International Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, în vârsta de 89 de ani, a încetat din viata, miercuri, la o clinica din Barcelona, ca urmare a unui stop "cardiorespiator", informeaza AFP.

"Juan Antonio Samaranch, internat la spitalul Quiron din Barcelona, a murit la ora 13.25 (11.25 GMT), miercuri, ca urmare a unui stop cardiorespirator", se arata în comunicatul clinicii din Barcelona.

Juan Antonio Samaranch a fost internat de urgenta, marti dupa-amiaza, la spitalul privat din Barcelona pentru insuficienta coronariana acuta.

Fostul presedinte al CIO a fost internat de mai multe ori în ultimi ani, ultima data, în octombrie 2009, dupa ce s-a simtit rau în timp ce se afla la Monte Carlo.

În 2007, Samaranch a fost spitalizat din cauza unor probleme cardiace, iar în 2001 a stat mai mult timp în spital, cu diagnosticul oboseala cronica, dupa ce a parasit presedintia CIO.

Juan Antonio Samaranch a fost presedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost presedintele de onoare al forului olimpic. Doar baronul francez Pierre de Coubertin, "tatal" Jocurilor Olimpice moderne, a ramas în functie mai mult ca Samaranch (1896-1925).

"Am pierdut o referinta în sportul mondial", a declarat secretarul de stat pentru sport din Spania, Jaime Lissavetzky.

Guvernul regional catalan a anuntat ca sicriul cu trupul neînsufletit al lui Samaranch va fi depus, joi, într-o capela de la sediul "Generalitat" pentru ca locuitorii Barcelonei sa-i poata aduce un ultim omagiu.

Mediafax



Juan Antonio Samaranch a incetat din viata