Gimnastica

Lotul Romaniei pentru Campionatul European de gimnastica din Belgia

Antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang au stabilit vineri componenta lotului feminin pentru Campionaul European de la Bruxelles, care se va desfasura între 9-13 mai.
Gimnastele care vor reprezenta România la CE din Belgia sunt Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Diana Bulimar si Oana Haidu.

Junioarele tricolore care vor participa la CE din Belgia sunt Andreea Munteanu, Cristina Tudorache, Alina Stanila, Miriam Aribasoiu si Silvia Zarzu. Nascuta în 23 decembrie 1998, Cristina Tudorache va fi, la cei 13 ani, cea mai tânara gimnasta din competitie.

Lotul feminin, însotit de antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang, va pleca sâmbata spre Bruxelles.

"Echipa arata bine, sper sa se mobilizeze cât trebuie, pentru evolutii cât mai convingatoare. Personal, cred ca va fi eternal batalie cu Rusia, care se anunta cea mai important pretendenta la medalii. Dar si noi, e greu sa spunem ca mergem la Europene fara a avea gândul la medalii. Obiectivul este de câstigare a 1-2 medalii, dar cel mai important este sa nu avem accidentari, pentru ca tinta suprema a anului 2012 sunt Jocurile Olimpice", a declarat presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, vineri, pentru MEDIAFAX.

Programul CE este urmatorul: calificari junioare (9 mai), calificari senioare (10 mai), finala individual-compus junioare (11 mai), finala pe echipe senioare (12 mai) si finale pe aparate, junioare si senioare (13 mai). Senioarele nu vor concura la individual-compus.

La CE din Belgia participa 252 de gimnaste (138 senioare si 114 junioare), competitia fiind ultima de anvergura înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra.

Mediafax


Lotul Romaniei pentru Campionatul European de gimnastica din Belgia