Gimnastica

Diana Chelaru, argint la sol

Gimnasta romanca, Diana Chelaru a castigat medalia de argint in proba de sol la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Rotterdam, la egalitate cu rusoaica Aliya Mustafina.
Diana Chelaru a intrat a cincea in cea mai frumoasa proba a gimnasticii feminine, urcand pe prima pozitie a clasamentului provizoriu dupa evolutia curata de la sol. Gimnasta din Romania a primit 14.766 pentru evolutia sa, nota primita si de sportiva din Rusia, Aliya Mustafina. Insa cele doua gimnaste au fost detronate dupa ultima evolutie la sol, de gimnasta din Australia, Lauren Mitchell care a cucerit medalia de aur.

In finala de la sol a evoluat pentru Romania si gimnasta Sandra Izbasa, revenita dupa o lunga perioada de recuperare, cauzata de accidentari si operatii. Izbasa a avut doua ratari majore in timpul exercitiului, iesind de doua ori din covor la diagonale, fapt care a adus-o doar pe locul 7, penultima pozitie a clasamentului.

Medalia de argint obtinuta de Diana Chelaru este a doua a Romaniei la mondialele de la Rotterdam, dupa medalia de aur cucerita tot duminica la barna de Ana Porgras. Acesta a fost si obiectivul delegatiei Romaniei la aceasta competitie, acela de a cuceri una sau doua medalii.

Onlinesport: Irina Maxim


Diana Chelaru, argint la sol