Gimnastica

Forminte trage linie dupa europene

Antrenorul echipei feminine de gimnastica a României, Nicolae Forminte, a declarat, luni, la revenirea în România dupa Campionatele Europene de la Birmingham, ca Amelia Racea, medaliata cu aur la bârna, a demonstrat ca este un copil inteligent si cu mult tupeu.

"Ma bucur pentru Amelia (n.r - Racea). A demonstrat ca este un copil inteligent si cu foarte mult tupeu, în sensul bun al cuvântului. Ma bucura reusita de la bârna. Foarte putin a lipsit ca bârna sa fie câstigata de Raluca Haidu. Batalia s-a dat între Amelia si Haidu, iar cine a avut nervii mai tari si si-a facut exercitiul mai bine a câstigat. Pentru mine este mai putin important numele învingatoarei, important este sa poarte echipamentul României. Ma bucur si pentru Haidu ca a reusit sa treaca peste socul din finala pe echipe si a reusit sa faca un exercitiu cu care sa ia medalia de bronz. Diana Chelaru este si ea un copil care a crescut de la concurs la concurs si reprezinta un câstig pentru echipa României pe termen mediu si lung", a spus Forminte.

Nicolae Forminte a precizat ca acum gimnastele sale trebuie sa se întoarca la munca si sa se pregateasca pentru Campionatele Mondiale: "Astea sunt rezultatele pe care le-am obtinut, iar de acum ne întoarcem la munca si asteptam mondialul. Eu nu numar medaliile, eu numar executiile. Am spus de mai multe ori ca, atunci când voi fi multumit, voi face un anunt ca ma duc acasa la pescuit. Gimnastica nu este "Dansez pentru tine". Fetele vor avea mâine circuitul medical si se vor întoarce la Deva, poimâine se vor odihni cu siguranta, iar dupa aceea vom discuta despre programul pentru Campionatele Mondiale".

Antrenorul echipei României a mentionat ca si junioarele au obtinut rezultate bune la Birmingham. "Si junioarele au facut un lucru foarte bun. Sper ca fetele sa aiba o rata de progres cât mai buna, pentru ca va fi greu sa fie la nivelul nevoilor noastre", a adaugat el.

Gimnasta Sandra Izbasa considera ca echipa României s-a descurcat foarte bine la Campionatele Europene. "Întotdeauna mi-am dorit sa vad un concurs din tribuna. Am avut foarte multa încredere în fete si în puterile lor. Le-am încurajat în fiecare zi. Având în vedere ca a fost primul concurs important pentru aceasta echipa, cred ca s-au descurcat foarte bine. Îmi pare foarte rau pentru Ana Porgras, dar ma bucur pentru rezultatul Ameliei", a spus ea.

Sandra Izbasa a însotit delegatia României la Birmingham. Ea este în perioada de recuperare, dupa ce a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile, în toamna anului trecut. "Voi reveni atunci când ma voi simti pregatita. Deocamdata nu stiu nimic. Acum fac si recuperari si tehnic si forta. Mi-e dor sa particip la competitii", a precizat Izbasa.

Delegatia României care a participat la Campionatele Europene de gimnastica feminina de la Birmangham a sosit la Bucuresti, pe aeroportul Henri Coanda, luni seara, în jurul orei 23.30. Gimnastele au fost asteptate de rude si prieteni, care le-au întâmpinat cu flori.

Delegatia României a încheiat, duminica, participarea la Campionatul European cu urmatorul bilant:

Junioare - medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol, argint la bârna si bronz la individual-compus (Larisa Iordache), medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar)

Senioare - medalie de bronz pe echipe, aur la bârna (Amelia Racea) si bronz la bârna (Raluca Haidu), medalie de bronz la sol (Diana Chelaru).

Mediafax



Forminte trage linie dupa europene