Gimnastica

Forminte: "Ponor va avea un program "diferentiat" de antrenament"

Antrenorul lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Nicolae Forminte, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca gimnasta Catalina Ponor s-a prezentat, miercuri dimineata, la Izvorani, in cantonament si va incepe, din aceasta dupa-amiaza, un program "diferentiat" de antrenament.

"Catalina Ponor s-a prezentat azi la Izvorani, dar inca nu a intrat in sala, pentru ca abia a apucat sa se cazeze si sa isi traga sufletul. Dupa-amiaza va participa la primul antrenament. Pentru inceput se va antrena diferentiat, pentru ca sportiva trece printr-o perioada normala de readaptare la efort, dupa o pauza mai indelungata", a precizat Forminte.

Intrebat daca s-a luat vreo decizie in privinta locului unde se va antrena Ponor, dupa ce lotul national se va muta la Deva, Forminte a raspuns: "Incepand din acest moment, Catalina Ponor face parte din lotul national, este un membru al lui si se va antrena acolo unde se vor pregati si restul gimnastelor".

Catalina Ponor s-a antrenat cu Mariana Bitang pentru Campionatele Mondiale de la Stuttgart, din acest an, unde gimnasta nu a obtinut nicio medalie, clasandu-se pe locul patru la barna. Dupa CM a urmat o perioada de incertitudine, cauzata de faptul ca Mariana Bitang nu parea dispusa sa mai continue sa o antreneze pe Ponor, iar gimnasta era tentata sa renunte la sport. Bitang a anuntat, marti, ca a convins-o pe Ponor sa se intoarca la lot, pentru ca "pregatirea ei izolata nu crea premisele necesare obtinerii performantei", dar si ca i-a promis sportivei ca va mai trece din cand in cand pentru a o superviza la antrenamente.

Mediafax



Forminte: "Ponor va avea un program "diferentiat" de antrenament"