Turul Frantei

Contador si-a luat adio de la Turul Frantei

Ciclistul spaniol Alberto Contador a renuntat la obiectivul de a-si trece in cont al patrulea Tur al Frantei, dupa etapa a 18-a, cand a pierdut aproape patru minute in raportu cu Andy Schleck pe Col du Galibier.
''Victoria este imposibil de obtinut. Cu sase sau sapte kilometri inaintea finalului am realizat ca nu pot merge mai repede.

"M-am simtit rau si in cele din urma am fost indepartat. Atunci am decis sa continui in ritmul meu'', a spus Contador, al carui vis de a realiza dubla Giro-Le Tour in acelasi an, la 13 ani dupa Marco Pantani, ramane un vis si atat.

Mai mult decat atat, pentru prima data in ultimii patru ani ibericul nu va ajunge in galben la Paris, rutierul de la Saxo Bank impunandu-se in 2007, 2009 si 2010 in cea mai importanta cursa pe etape din lume.

In 2008 nu a participat din cauza interdictiei aplicate echipei Astana, dar s-a revansat castigand Giro si Vuelta.

''Nu a fost o zi buna deloc si in ultimii zece kilometri nu am avut deloc forta in picioare. M-am luptat teribil, iar finalul a fost teribil'', a adaugat Contador.

Spaniolul a incheiat etapa a 18-a pe locul 15 la 3'15'' in spatele lui Andy Schleck. Astfel, ibericul a ajuns pe sapte la general, cu o intarziere de 4'44'' in raport cu liderul Thomas Voeckler.

Vineri se desfasoara ultima etapa montana din acest Tur al Frantei, rutierii avand de parcurs 109 kilometri intre Modane si legendara Alpe d'Huez.

Onlinesport



Contador si-a luat adio de la Turul Frantei