Turul Frantei

Sarkozy impresionat de Armstrong: "Consider fantastica lupta lui"

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, i-a adus un omagiu, joi, rutierului american Lance Armstrong, care continua sa concureze la aproape 39 de ani, dupa ce a fost bolnav de cancer, si încearca sa îsi apere sansele în "Marea Bucla", pe care a câstigat-o deja de sapte ori.
Consider fantastica lupta lui", a spus Sarkozy pentru postul France 2, dupa etapa a 17-a a Turului Frantei.

Nicolas Sarkozy este pasionat de ciclism: "Am fost întotdeauna îndragostit de Turul Frantei, iubesc aceasta competitie de când eram copil".

La finalul etapei a 17-a, la Tourmalet, presedintele francez a vorbit cu Lance Armstrong, marturisindu-i ca i-a încercat bicicleta la sfârsitul saptamânii trecute, în Cap Nievre, unde familia sotiei sale are o vila.

"I tried your bicycle", i-a spus Sarkozy lui Armstrong în limba engleza, iar sportivul i-a raspuns, tot în engleza: "We're just two old guys who like to ride bikes" ("Suntem doar doi batrâni carora le place sa mearga cu bicicleta").

Nicolas Sarkozy a subliniat si "lectia de viata" data de Armstrong prin lupta împotriva cancerului.

Succesele lui Lance Armstrong sunt contestate în mod regulat, fiind umbrite de aparitia unor scandaluri de dopaj.

Sarkozy l-a abordat la Tourmalet si pe rutierul spaniol Alberto Contador, care se afla în fruntea clasamentului general al Turului Frantei. "Ca presedinte al Frantei, vreau sa îl întreb ceva pe Alberto Contador: cum se face ca Spania are atâtea satisfactii aduse de sportivii sai?", a spus presedintele francez, referindu-se în special la fotbal si ciclism.

Seful de stat a vorbit si despre "deceptiile fotbalului francez", precizând ca, spre deosebire de situatia din fotbal, este o mare satisfactie sa vada comportamentul ciclistilor francezi si acest sport atât de criticat în ultimii ani (n.r. - referire la scandalurile de dopaj).

Mediafax



Sarkozy impresionat de Armstrong: "Consider fantastica lupta lui"