Turul Frantei

Contador, pregatit pentru o noua victorie in Marea Bucla

Rutierul spaniol Alberto Contador va fi in centrul atentiei in a 97-a editie a Turului Frantei, cursa care va debuta, sambata, la Rotterdam.
Victorios in acest an in Turul Algarve, Paris-Nisa si Turul Castilla si Leon, 'Pistolarul' a declarat este pregatit pentru o figura frumoasa in cursa pentru un nou tricou galben la Paris.

"Nimic nu este mai dificil decat sa castigi o cursa unde toata lumea te considera favorit. Esti constient in fiecare moment ca orice mica slabiciune se poate transforma intr-un avantaj pentru rivalii tai", a declarat Contador pentru cotidianul iberic Marca.

In pofida numelor cu mai putina rezonanta din echipa sa Astana, ciclistul spaniol de 27 ani are incredere in colegii sai in marea batalie care se va da cu RadioShack (n.a. - echipa lui Lance Armstrong) si Saxo Bank (n.a. - echipa fratilor Schleck).

"Ca exista alte echipe mai puternice decat a mea poate fi un avantaj, pentru ca astfel acestea trebuie sa-si asume responsabilitati mai mari. In ceea ce priveste echipa RadioShack, sunt putini cei care conduc o formatie asa cum o face Johan Bruyneel", a mai spus Contador.

Dublu invingator in Turul Frantei, in 2007 si 2009, Contador nu l-a uitat nici pe principalul sau rival Lance Armstrong.

"Am un mare respect pentru el, deoarece este un mare ciclist si un mare campion, care merita toata admiratia noastra. Problema este ca anul trecut am fost impreuna in aceeasi echipa, iar doi rutieri cu acelasi obiectiv nu sunt compatibili", a adaugat 'Pistolarul'.

A 97-a editie a Turului Frantei va porni la drum sambata, 3 iulie, de la Rotterdam, urmand a se incheia pe 25 iulie la Paris, pe celebrul bulevard Champs-Elysees.

Onlinesport


Contador, pregatit pentru o noua victorie in Marea Bucla