Turul Italiei

Nibali, prima victorie in Giro. Arroyo, noul lider la general

Vincenzo Nibali a obtinut, sambata, victoria in etapa a 14-a a Turului Italiei, desfasurata intre Ferrara si Asolo (205 km), pentru rutierul echipei Liquigas fiind primul succes din cariera in Il Giro.
Desprins pe coborarea de pe Monte Grappa, Nibali a ajuns la sosire cu un avans de 23 secunde in fata coechipierului sau Ivan Basso, fiind inregistrat in 4 ore, 57 minute si 51 secunde.

In acelasi timp cu Basso au mai incheiat favoritii Michele Scarponi (Androni Giocattoli) si Cadel Evans (BMC), in timp ce kazahul Alexandre Vinokourov (Astana) a sosit cu o intarziere de un minut si 34 secunde.

Sosit al 24-lea, dupa 4 minute si 46 secunde, tanarul australian Richie Porte (Saxo Bank) a predat tricoul roz spaniolului David Arroyo (Caisse d'Epargne) pentru 39 secunde.

Duminica este programata etapa regina a acestei editii a Turului Italiei, intre Mestre si Monte Zoncolan (222 km), rutierii avand de trecut patru puncte de catarare, finalul fiind programat in plina ascensiune.

Monte Zoncolan este o catarare de 22 kilometri cu varful la 1700 metri altitudine si cu pante de 22 la suta, prima trecere a Turului Italei peste aceasta ascensiune avand loc in 2003.

Inaintea importantei etape de munte inalt, cel mai bine clasat dintre favoriti este spaniolul Carlos Sastre, care ocupa locul sase la general, cu o intarziere de 5 minute si 27 secunde fata de lider. Urmeaza Nibali pe opt, la 6 minute si 51 secunde, Vinokourov pe zece, la 7 minute si 15 secunde, Evans pe zece, la 7 minute si 26 secunde, Basso pe unsprezece, la 7 minute si 43 secunde, Scarponi pe doisprezece, la 9 minute si doua secunde, si Damiano Cunego pe cincisprezece, la 11 minute si 11 secunde.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Nibali, prima victorie in Giro. Arroyo, noul lider la general