Ciclism

Spaniolii cad pe capete in plasa dopajului. Guvernul de la Madrid se implica in problema

Dupa ce cazul Alberto Contador a reaprins discutia despre dopaj in ciclism, alti cinci rutieri spanioli au fost trecuti pe lista suspectilor de practici interzise. La solicitarea publica a presedintelui Uniunii Cicliste Internationale, guvernul spaniol se implica in combaterea fenomenului de dopaj in sport.
"Exista alti cinci rutieri spanioli care vor fi supusi unor controale amanuntite in perioada urmatoare deoarece au prezentat valori anormale la ultimele analize. Astfel, avem suspiciunea ca acestia cinci au folosit substante interzise", a declarat Albert Soler, Directorul General al Consiliului Sportiv din guvernul iberic.

Reactia executivului de la Madrid vine la doar o saptamana dupa ce presedintele Uniunii Cicliste Internationale, Pat McQuaid, a solicitat public implicarea autoritatilor spaniole in combaterea flagelului reprezentat de dopingul sportiv.

Oficialul guvernamental spaniol citat mai sus nu a mentionat numele celor cinci suspecti de doping, spunand doar ca printre acestia nu se afla Alberto Contador, rutier care momentan este suspendat de UCI pana la solutionarea cazului sau.

Castigatorul din acest an al Turului Frantei a fost depistat pozitiv cu o cantitate infima de clenbuterol, rutierul in varsta de 27 ani sustinand ca aceasta a ajuns in corpul sau intr-un mod accidental.

Pe langa Contador, UCI i-a mai suspendat cu titlu provizoriu in ultima saptamana pe alti patru ciclisti spanioli, Ezequiel Mosquera (locul doi in Turul Spaniei din acest an), Margarita Fullana, David Garcia si Oscar Sevilla, un personaj care a mai facut in trecut obiectul unei suspendari pentru dopaj pe cand concura pentru formatia T-Mobile alaturi de Jan Ullrich.

Desi intreaga atentie a opiniei publice este atintita asupra Spaniei, natiune sportiva privita cu o tot mai mare suspiciune dupa ultimele revelatii de dopaj venite pe fondul unor perfomarmante remarcabile in aproape toate domeniile, secretarul de stat pe probleme de sport din guvernul iberic, Jaime Lissavetzky, a declarat ca "problema dopajulu in Spania nu este nici mai mare si nici mai mica decat in alte tari".

"Este o problema globala, iar guvernul are vointa si dorinta de a continua lupta impotriva acestui flagel", a completat Lissavetzky.

Onlinesport


Spaniolii cad pe capete in plasa dopajului. Guvernul de la Madrid se implica in problema